Noi reguli la intrarea în țară! Test PCR obligatoriu și carantină pentru nevaccinați

Cetăţenii care ajung în România în această perioadă a Sărbătorilor de iarnă vor trebui să stea în carantină sau după caz să prezinte dovada unui test negativ RT-PCR. Fie că sunt cetățeni români ori străini care trăiesc în Statele Unite, Canada, Serbia, Republica Moldova sau oricare alt stat din afara Spațiului European (UE, Spațiul Economic European, Confederația Elvețiană), Instituţia Prefectului Sălaj vine cu o serie de informaţii utile în acest sens. Astfel, cetăţenii care prezintă dovada vaccinării sau a trecerii prin boală în ultimele 180 de zile, plus un test RT-PCR negativ efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea îmbarcării sau intrării pe teritoriul României nu vor sta în carantină. De asemenea, cetăţenii nevaccinaţi sau cei care nu au trecut prin boală în ultimele 180 de zile, dar prezintă un test RT-PCR negativ efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea îmbarcării sau intrării pe teritoriul României vor sta în carantină 10 zile. Conform sursei citate, carantina de 14 zile este valabilă pentru persoanele care nu prezintă un test RT-PCR negativ efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea îmbarcării sau intrării pe teritoriul României, sunt nevaccinați sau nu au trecut prin boală în ultimele 180 de zile; respectiv carantină 10 zile dacă nu prezintă un test RT-PCR negativ efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea îmbarcării sau intrării pe teritoriul României, dar sunt vaccinați sau au trecut prin boală în ultimele 180 de zile.

Măsurile se aplică în perioada 10 decembrie 2021 – 8 ianuarie 2022, dar normele prevăd o serie de excepții pentru copii, elevii și studenții care învață în România, persoanele aflate în tranzit etc. Măsurile vor fi adaptate inclusiv prin introducerea, începând cu 20 decembrie 2021, a Formularului de localizare a pasagerilor (PLF).

2 Thoughts to “Noi reguli la intrarea în țară! Test PCR obligatoriu și carantină pentru nevaccinați”

  1. Anonim

    AR TREBUI SA CITITI REGULILE INAINTE DE A PUBLICA CEVA. NU FAC CARANTINA CEI VACCINATI SI NU AU NEVOIE DE TEST PCR DACA VIN DIN UE INDIFERENT DE ZONA

    1. Anonim

      Ba, tu ai citit articolul? Sau edti analfabet functional

Leave a Comment