Noi acțiuni de protest a magistraților: Procurorii sălăjeni își vor suspenda pentru câteva zile activitatea cu publicul

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj anunţă că se solidarizează cu acţiunile de protest ale altor magistraţi nemulţumiţi de adoptarea OUG 7. Anchetatorii sălăjeni urmează să își suspende zilnic, timp de patru ore, în perioada 1 – 8 martie, activitatea de relaţii cu publicul, cu excepţia cazurilor urgente.

„Având în vedere Hotărârea nr. 1 din data de 22.02.2019 a Adunării generale a procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj şi unităţile subordonate, prin care urma să stabilim formele de protest ce vor fi adoptate de către procurorii de pe raza judeţului Sălaj, în unanimitate, aceştia au hotărât că protestul va îmbrăca următoarea formă:

  • suspendarea activităţii cu publicul în perioada 01.03.2019 – 08.03.2019, în intervalul orar 08 – 12, cu excepţia cazurilor urgente la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj, Parchetul de pe lângă Judecătoria Zalău, Parchetul de pe lângă Judecătoria Şimleu Silvaniei şi Parchetul de pe lângă Judecătoria Jibou.
  • ieşirea în data de 01.03.2019, la ora 12, pe treptele Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj”, au transmis, joi, procurorii sălăjeni.

Aceştia solicită ca „titularii îndreptăţiţi să sesizeze Curtea Constituţională cu privire la existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între Guvern, ca legiuitor delegat, şi Autoritatea judecătorească, întrucât modificările aduse prin OUG nr. 7/2019 pun Ministerul Public în imposibilitate să îşi exercite atribuţiile constituţionale”.

Leave a Comment