Muniție neexplodată descoperită în Panic

Echipa pirotehnică din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Porolissum” al judeţului Sălaj a intervenit pentru asanarea unor elemente de muniție, pe pășunea de lângă localitatea Panic. Ajunşi la faţa locului, pirotehniştii au identificat elementele ca fiind 68 cartușe de infanterie de calibru 7,62 mm. Acestea au fost ridicate, transportate și depozitate in condiții de siguranță, pentru a fi distruse ulterior.Munițiile au fost descoperite întâmplător de cetățean aflat în zonă.

Sfaturile pirotehniștilor

Pe această cale, pompierii recomandă respectarea regulilor de comportare pentru prevenirea accidentelor cauzate de muniții neexplodate. Astfel, se interzice: atingerea muniţiilor cu mâna sau alte obiecte; lovirea sau mişcarea muniţiilor găsite în pământ sau la suprafaţă; introducerea muniţiilor în foc; demontarea focoaselor sau altor părţi componente; joaca copiilor cu diferite muniţii ca: grenade, focoase, cartuşe, proiectile sau alte elemente pirotehnice și ridicarea, transportul şi introducerea muniţiilor în încăperi sau locuinţe, o simplă mişcare a muniţiei din poziţia în care se găseşte poate declanşa explozia. Pirotehniștii reamintesc, că în cazul în care cetățenii descoperă elemente de muniții neexplodate sau iau la cunoștință despre existența lor, trebuie să anunțe de urgenţă organele de poliţie, autorităţile administraţiei publice locale sau Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

One Thought to “Muniție neexplodată descoperită în Panic”

  1. […] Echipa pirotehnică din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Porolissum” al judeţului Sălaj a intervenit pentru asanarea unor elemente Citeste mai mult […]

Leave a Comment