Moment festiv pentru părintele Ioan Ghiurco. Cunoscutul preot a împlinit 80 de ani

Preotul Ioan Ghiurco,  paroh al Catedralei Episcopale Zalău, a împlinit 80 de ani. În cinstea acestui moment, dar și cu ocazia pensionării sale, preotul a primit din partea președintelui Consiliului Județean Sălaj, Dinu Iancu-Sălăjanu, o diplomă de apreciere.

„De când l-am cunoscut, părintele Ioan Ghiurco mi-a creat imaginea unui slujitor în cele spirituale și creștinești, a unui om învelit în cărți ca-n scuturi, care șlefuiește permanent perle de învățătură pentru enoriași. Înălțătoarea Catedrală pe care a ctitorit-o a fost pentru domnia sa precum un fagure pentru mierea credinței ce a împărtășit-o. În mintea și sufletul acestui ziditor de credință cu nume de apostol, își au sălașul cele mai mari virtuți ale omenirii – învățătura și credința, iar predicile domniei sale au fost pentru credincioși precum un altoi al credinței, precum o dorită mângâiere prin Scriptură. A știut mereu să releve cu frenezie cele mai delicate nuanțe ale unor cugetări, precum și să activeze cele mai fine acorduri de simțire, trăire și sensibilitate duhovnicească. În această clipă unică din viața preacucernicului nostru părinte, i se cuvine o simplă, dar specială recunoștință, prefațată de un omagiu și secondată de o reverență”, a declarat președintele Consiliului Județean Sălaj.

7 Thoughts to “Moment festiv pentru părintele Ioan Ghiurco. Cunoscutul preot a împlinit 80 de ani”

 1. […] Preotul Ioan Ghiurco,  paroh al Catedralei Episcopale Zalău, a împlinit 80 de ani. Cu această ocazie, dar și cu ocazia pensionării sale, preotul a primit din partea președintelui Consiliului Județean Sălaj, Dinu Iancu-Sălăjanu, o diplomă de apreciere. „De când l-am cunoscut, părintele Ioan Ghiurco mi-a creat imaginea unui slujitor în cele spirituale și creștinești, a unui om învelit în cărți ca-n scuturi, care șlefuiește permanent perle de învățătură pentru enoriași. Înălțătoarea Catedrală pe care a ctitorit-o a fost pentru domnia sa precum un fagure pentru mierea credinței ce a împărtășit-o.… Citeste mai mult […]

 2. […] Preotul Ioan Ghiurco,  paroh al Catedralei Episcopale Zalău, a împlinit 80 de ani. În cinstea acestui moment, dar și cu ocazia pensionării sale, preotul a primit din partea președintelui Consiliului Județean Sălaj, Dinu Iancu-Sălăjanu, o diplomă de apreciere. „De când l-am cunoscut, părintele Ioan Ghiurco mi-a creat imaginea unui slujitor în cele spirituale și creștinești, a unui om învelit în cărți ca-n scuturi, care șlefuiește permanent perle de învățătură pentru enoriași. Înălțătoarea Catedrală pe care a ctitorit-o a fost pentru domnia sa precum un fagure pentru mierea credinței ce a…  » Mai multe detalii […]

 3. Popescu Gheorghe

  Doamne , dă-i sănătate și viață lungă unui asemenea fiu al Tău!

 4. Ileana Petrean

  Vă iubim, vă prețuim și vă mulțumim, Părinte!

 5. Anonim

  Un simbol spiritual al orasului,o activitate duhovniceasca meritorie,sufletul unei remarcabile ctitorii sunt cateva cuvinte efemere despre acest om si slujitor al Domnului in înțelesul lor esential .

 6. un cititor

  La multi ani parinte! Dumnezeu sa va dea sanatate sa puteti sluji tatalui ceresc, cu acea blandete si vorba buna sa mangaiati sufletele oamenilor.Cinste si respect pentru truda cu care a-ti construit aceasta catedrala o emblema pentru Zalau.

Leave a Comment