Militarii sălăjeni duc „Ştafeta Veteranilor” la Carei

„Ştafeta Veteranilor” a trecut miercuri, 24 octombrie, prin Zalău, în drumul spre Carei, ultima localitate românească eliberată în cel de-al Doilea Război Mondial. Momentul a fost marcat prin organizarea unui ceremonial oficial de predare a ștafetei în faţa Primăriei Zalău, acolo unde militarii voluntari au fost întâmpinaţi de către autorităţi, reprezentanţi ai structurilor din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, veterani de război, elevi şi simpli cetăţeni, pentru a le aprecia efortul de a uni toată ţara într-o alergare de peste 3.000 de kilometri.

Din ştafetă fac parte şi 13 militari din cadrul Regimentului 69 Artilerie Mixtă “Silvania”, care vor, astfel, să aducă un omagiu militarilor răniţi ori decedaţi în teatrele de operaţiuni. Este vorba despre Florin Dîrjan, Adrian Văsăliuţ, Claudiu Sava, Daniel Magdaş, Rodica Ardelean, Radu Turian, Andreea Inceu, Andrei Crainic, Adriana Muscă, Florin Mureşan, Gavril Boga, Sebestyen Istvan şi Felician Bele, care au fost implicaţi în ultima parte a traseului, pe itinerariul Zalău-Carei, respectiv Baia Mare-Carei.

La destinaţie, militarii vor participa în 25 octombrie, la festivitatea prilejuită de Ziua Armatei. Ajunsă la a cincea ediţie, „Ştafeta Veteranilor 2018” a unit reşedinţele de judeţ și a acoperit țara pe trei trasee: roșu (Tulcea – Carei), galben (Giurgiu – Carei) și albastru (Timișoara – Carei), adică direcțiile de acțiune ale Armatei Române din al Doilea Război Mondial. Cele trei trasee-culori se unesc în 25 octombrie, la Carei, acolo unde militarii vor participa la festivitatea prilejuită de Ziua Armatei.

Acţiunea are ca scop promovarea valorilor naţionale şi a respectului faţă de veteranii şi eroii României din toate războaiele, dorindu-se o punte de legătură între mediul militar şi cel civil.

”În anul Centenar și de Ziua Armatei Române am rugat membrii Invictus România, purtători de ștafetă, să depună la monumentul ”Glorie ostașului roman” din Carei, odată cu steagul tricolor și aprecierea, cinstirea și omagiul cetățenilor din Zalău, față de cei care au luptat în cele două Războaie Mondiale.”, a declarat viceprimarul Teodor Bălăjel.

Alte articole

One Thought to “Militarii sălăjeni duc „Ştafeta Veteranilor” la Carei”

  1. ronin

    LA MULȚI ANI tuturor militarilor activi, în rezervă și în retragere!

Leave a Comment