Mii de oameni au participat la Măsurișul de la Pria

Măsurișul Oilor de la Pria a devenit un fel de sărbătoare-simbol a zonei. Aflată la ediția cu numărul 55, sărbătoarea a adunat duminică, 14 mai, pe Măgura Priei, mii și mii de oameni, sălăjeni, bihoreni, clujeni și chiar sătmăreni. Unii au venit din pură curiozitate, alții, mai ales localnici, au participat la eveniment pentru a urmări spectacolul folcloric, pe scenă urcând nume importante ale muzicii populare românești.

Evenimentul a început la ora 12 cu o slujbă religioasă și a continuat cu alocuțiuni din partea oficialilor Primăriei Cizer, Consiliului Județean Sălaj și altor instituții importante. În discursul său, primarul comunei Cizer, Nicolae Pavel, a punctat importanța unui astfel de eveniment pentru promovarea tradiției locale, a portului popular, dar și pentru închegarea legăturii dintre sălăjenii din această parte a județului. La eveniment a fost prezent și președintele Consiliului Județean Sălaj, Dinu Iancu-Sălăjanu.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

„Am fost foarte încântat să văd participarea atât de entuziastă a comunității și să trăim împreună bucuria și mândria pe care le implică promovarea obiceiurilor locale. Le sunt recunoscător tuturor celor care s-au implicat în organizarea ediției 2023, pentru că au reușit, încă o dată, să aducă în prim-plan frumusețea a tot ce este autentic, dragostea și respectul pentru valorile noastre culturale. Ne dorim ca Măsurișul Oilor de la Pria să devină o serbare recunoscută și apreciată în întreaga țară. Vom continua să susținem acest eveniment, întrucât credem în puterea tradițiilor de a uni și a inspira”, a declarat Dinu Iancu-Sălăjanu.

În trecut, sărbătoarea presupunea măsurarea cantității de lapte ce îi revine fiecărui proprietar de oi, în funcție de numărul de animale. Activitatea se încheia cu o masă festivă, cu joc și voie bună. Evenimentul a fost organizat de Primăria și Consiliul Local Cizer, Consiliul Județean Sălaj, Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj și Hora TV.

One Thought to “Mii de oameni au participat la Măsurișul de la Pria”

  1. […] Măsurișul Oilor de la Pria a devenit un fel de sărbătoare-simbol a zonei. Aflată la ediția cu numărul 55, sărbătoarea a adunat duminică, 14 mai, pe Măgura Priei, mii și mii de oameni, sălăjeni, bihoreni, clujeni și chiar sătmăreni. Unii au venit din pură curiozitate, alții, mai ales localnici, au participat la eveniment pentru a urmări spectacolul folcloric, pe scenă urcând nume importante ale muzicii populare românești. Evenimentul a început la ora 12 cu o slujbă religioasă și a continuat cu alocuțiuni din partea oficialilor Primăriei Cizer, Consiliului Județean Sălaj… Citeste mai mult […]

Leave a Comment