Medic epidemiolog de la DSP Sălaj, trimis în judecată pentru fals intelectual

Un medic epidemiolog din cadrul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Sălaj a fost trimis, joi – 16 aprilie, în judecată pentru săvârșirea infracțiuni de fals intelectual.
Potrivit reprezentanților Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj, medicul a eliberat avizul epidemiologic unui sălăjean care a fugit de două ori din centrul de carantină și l-a postdatat, situație prin care autoritățile nu au mai putut dispune  prelungirea  perioadei de carantină. Din cercetările efectuate în cauză, s-a stabilit că martorul A.A. s-a întors din Regatul Unit al Marii Britanii în data de 18 martie 2020 și a fost izolat la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile, însă nu a respectat măsura fiind depistat în centrul Zalăului de organele de Poliție la data de 27 martie 2020, motiv pentru care a fost plasat în carantină pe o perioadă de 14 zile, în intervalul 27 martie – 10 aprilie 2020. Potrivit procurorilor sălăjeni, în 28 martie, A.A. a părăsit centrul de carantină dar a fost identificat de organele de Poliție pe raza municipiului Zalău și plasat din nou în carantină pe o perioadă de 14 zile, în intervalul 28 martie – 11 aprilie 2020. La data de 10 aprilie 2020, A.A. a părăsit încă o dată centrul de carantină fiind prins de un echipaj de jandarmi într-o benzinărie din Zalău. În acest context, după ce  A.A. a fost identificat de echipajul de jandarmi, la data de 10 aprilie 2020, inculpata S.S. ,în calitate de medic primar epidemiologic în cadrul DSP Sălaj, a completat înscrisul oficial denumit ”aviz epidemiologic”, cu datele de identificare ale martorului A.A., persoană aflată în carantină, instituționalizată până la data de 11 aprilie 2020, atestând împrejurarea necorespunzătoare adevărului că înscrisul ar fi emis la data de 11 aprilie 2020.
Înscrisul astfel întocmit i-a fost remis martorului A.A. la data de 10 aprilie, acesta producând consecințe juridice în sensul că marca sfârșitul perioadei de carantină, anterior celor 14 zile, care s-ar fi impus în conformitate cu dispozițiile art. 7 alin.2 din Ordonanța Militară nr.2 din 21 martie 2020. A.A. a fost cercetat în stare de reținere pentru săvârșirea a două infracțiuni de zădărnicire a combaterii bolilor, în cauza înregistrată la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj, față de acesta dispunându-se reținerea pe o durată de 24 de ore și mai apoi măsura preventivă a controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile. În această cauză, la data de 14 aprilie 2020 între inculpatul A.A. și procuror s-a încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției prin care inculpatului i s-a aplicat o pedeapsă de opt luni de închisoare cu suspendare executării pedepsei sub supraveghere pe durata unui termen de doi ani.
Acordul de recunoaștere a vinovăției care a făcut obiectul dosarului penal a fost înaintat Judecătoriei Zalău cu propunere de menținere a controlului judiciar. Totodată prin rechizitoriul întocmit  a fost sesizată Judecătoria Zalău, componentă material și teritorial să judece cauza în primă instanță.

Alte articole

20 Thoughts to “Medic epidemiolog de la DSP Sălaj, trimis în judecată pentru fals intelectual”

 1. Anonim

  Stanca Sanda director executiv adjunct este persoana de la dsp ???

  1. Anonim

   da presa ascunde sub pres, incompetenti peste tot finante, dsp, mediu sustinuti de clanul bihorenilor

 2. Anonim

  Sanda Stanca nu e medic epidemiolog!!!!
  nu este ea!

 3. Anonim

  Pt 7,44 Ca sa nu mori de grija altuia! Sanda Stanca este medic epidemiolog

 4. Anonim

  Si acel A.A. nu a pus pe masa procurorilor cât l-a costat certificatul emis de S.S. şi la această oră SS mai este la DSP sau este arestata?

 5. Prieten

  Adevărat ca este o fapta pentru care trebuie băgată la închisoare pe viata. Bravo procurorilor care nu vad îmbogățiții pe pielea nostra dar baga de seamă o cifră într-un aviz din care se dau cu miile azi. BRAVO JUSTIȚIEI CARE NE SALVEAZĂ. DOCTORII ESTE HOȚI, A FURAT O CIFRĂ, A DAT O ZI LIBERĂ MAI DEVREME. VIVAT JUSTITIA

  1. Anonim

   Le este greu la doctori sa se abtina cand vad leii dar euro lire…. pot sa aiba sakarii cat china ca tot tot aduna nimic nj refuza

 6. Florin

  foarte bine, aceasta femeie nu se poate numi medic, este o bisnitara la cate abuzuri face si a facut, ex. merge pe la restaorante cu bautura de acasa in geanta si daca zici ceva scoate legitimatia si te ameninta ca-ti face control, o jigodie care face abuz de statutul ei.
  oricum DSP-Salaj este o institutie putrada odata au si eu de lucru si nici atunci nu aunt in stare sa gestioneze sau sa raspunda la telefon.(pile, amante si alt nepotism)

  1. Anonim

   Măi .. acu chiar sa merg sa iau masa la restaurant cu sticla de vodcă in geanta…..???

 7. Anonim

  A primi și asta ce pedeapsa o primit ghiurco primar din Jibou pentru imbulzeala caramidarilor

 8. Florin

  nu Domnule nu merge la
  masa si scoate sticla, nu am vrut sa dau detalii, la mine la restaorant a inchiriat cineva pentru un chef de pensionare sau zii de nastere, si la un moment dat aceasta doamna scoatea sticle da whiskey ballantines si le pune pe masa, noi am rugato politicos ca nu este asa a fost intelegerea si ca nu este frumos ce face,(ea era invitata nu sarbatorita) dupa care a inceput cu grandomaniile, ca ne face control inopinant…..etc. isi merita soarta, trebuie sa scapam de astfel de oameni infectati de regimul vechi, si cu impresii sa li se cuvine tot. asta asa ca sa nu deschidem subiectul si de Dn. Hodis care a facut aproape la fel(amenintari, abuz) la un restaorant din Zalau, nu dau nume acuma ca nu vorbim despre ea.

 9. Anonim

  Felicitări procurorului. Poate ii anulează și diploma de medic și face el munca doctoriței. Justiție de căcat.

 10. Anonim

  Acest caz este un exemplu de ABUZ al politiei, în timp de pandemie. Probabil prin cazuri sforăitoare vor să-și îmbunătățească imaginea de justițiari. Doar un cretin poate sa facă dosar pe astfel de speta, și mai mult dosar penal

 11. Anonim

  Ha ha ha ha ha ha ha ………….

 12. Anonim

  Măi 03,37, dacă tot eşti somnanbul nu poți gândi la ce educație ai tu. Că despre educația d-nei S S ne-am lămurit. Poți s-o întrebi cât a fost şpaga pentru acea „greşeală”.

 13. Anonim

  9:00, te poti gândi la diversitate de fusuri orare din ziua de azi si sa iti dai seama ca nu poti acuza de somnambulism pe nimeni avand in vedere ca habar nu ai daca aia e ora lui de dimineata

 14. Anonim

  Numai retardați pe la secția de comentarii

 15. Ovi

  sa-mi bag…….inca PSD nu a murit comunisti imputiti, sa va fie rusine cu toate abuzurile voastre si cu institutia voastra care nu se ocupa cu nimic apceva, decat grandomanii si acuma cand aveti de lucru vai de mine tot va cacati pe voi, sa sunat la DSP Salaj sa se raporteze un caz si ca are sintome similare cu Covid-19 si am fost certati, ca noi stim cate hartii trebuie sa faca ei. Sa va fie rusine cuib de viespi ce sunteti, nici femeia de serviciu nu a intrat in institutie fara spaga sau fara PSD, De asta merge asa bine treaba.

Leave a Comment