Material lemnos confiscat de poliţişti

Poliţiştii sălăjeni au prins, zilele trecute, mai multe persoane care au tăiat şi transportat lemne din pădurile judeţului. Astfel, un tânăr de 19 ani din Mierța, a fost amendat cu 1.000 de lei, după ce a fost depistat de către oamenii legii din Cuzăplac, având asupra sa un metru cub de lemne de foc sustrase din proprietatea altei persoane şi pe carele-a valorificat. Pe lângă amendă, bărbatului i-a fost confiscate lemnele furate, potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj.
Fără lemne şi cu o amendă de 5.000 de lei s-a ales şi un bărbat de 59 de ani din Fildu de Sus, care a transportat cu căruţa 0,5 metri cubi de material lemnos, esenţă gorun, fără documente legale, fiind prins de către polițiștii Secției de Poliție Rurală Sânmihaiu Almașului au identificat un bărbat de 59 ani din localitatea Fildu de Sus.

Polițiștii din Dragu s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, în cursul acestei luni, un bărbat de 37 ani din localitate a tăiat fără drept 13 arbori de esență carpen și cer, din pășunea împădurită care-i aparține. Pentru fapta sa, sălăjeanul a fost sancționat contravențional, iar masa lemnoasă a fost lăsată în custodia Ocolului Silvic Jibou.
Un alt caz a fost înregistrat în localitatea Bodia, unde un bărbat de 37 de ani, din Bogdana, a fost depistat în trafic în timp ce transporta cu căruța, 0,55 metri cubi de material lemnos esenţă gorun, fără documente legale. Cantitatea de material lemnos a fost ridicată în vederea confiscării, iar căruțașul a fost sancţionat contravenţional.

Alte articole

Leave a Comment