Măști și echipamente de protecție în depozitele Spitalului Județean

Instituția Prefectului informează că, potrivit raportării Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Sălaj, în cursul dimineții de joi – 2 aprilie, la nivelul județului existau în depozitele Spitalului Județean de Urgență (SJU) Zalău 24.000 de măști chirurgicale, 5.550 de echipamente individuale de protecție pentru personal, 800 de combinezoane de protecție, peste 1,4 milioane perechi de mănuși scurte, dar și cantități importante de dezinfenctant pentru mâini. Este vorba despre 222 de litri și dezinfectant pentru suprafețele critice – 1.653 de litri.

Potrivit sursei citate, angajații Serviciului Județean de Ambulanță aveau la dispoziție 2.050 de mănuși scurte, 524 de combinezoane de protecție, 120 de mănuși cu manșetă, peste 100 de perechi de ochelari de protecție, 150 de viziere, aproape 7.000 de măști chirurgicale și circa 6.000 de litri de diferite tipuri de dezinfectant. De asemenea, aproximativ 4.000 de mănuși scurte, peste 6.000 de măști chirurgicale și 200 de litri de dezinfectant există și în depozitele Poliției și Jandarmeriei. La Direcția de Sănătate Publică, în cursul dimineții de joi – 2 aprilie erau disponibile 2.050 de mănuși scurte, 310 combinezoane, 500 de măști chirurgicale, peste 150 de litri de dezinfectant.

Alte articole

6 Thoughts to “Măști și echipamente de protecție în depozitele Spitalului Județean”

 1. Anonim

  In magazine nu gasesti masti sa dai cu tunu. Si totusi, pe strada foarte multi au masca, de unde ? Intrebarea e retorica, ati ghicit !

  1. Anonim

   Daca vrei cu un pic de search pe batranul Google gasesti de cumparat, trebuie doar vointa.

 2. Anonim

  Dlor din conducerea Spitalului Judetean de Urgenta si a Consiliului Judetean (ce are in subordine spitalul ), daca aveti atata echipament medical in stoc si mai primiti inca , de ce nu echipati complet toti medicii din spial si nu numai . Toti se plang de lipsa echipamentului (mergeti la fata locului si va veti convinge ), iar voi stati cu tartita pe ele ??! De ce nu ati facut inca testarea intregului personal medical la virus ??? Atitudinea voastra mi se pare criminala !!!

 3. Annm

  Răbdare, răbdare, vom pune o masca , o viziera ,un combinezon la fiecare în sicriu, când se va termina pandemia

 4. Ramona

  Nu pot sa cred ca angajatii spitalului s-au lasat folosit pentru acesta propaganda ieftina.
  Observati va rog ca nu se mentioneaza nici macar o singura masca FFP 3 singurele care te pot proteja cu adevarat . Mesajul pe care vreti sa il transmiteti e ca sunteti pregatiti .
  Conducerea spitalului va spune noi am facut tot ce era necesar sa protejam peronalul dar ei nu au respectat normele.
  Sper macar ca doamna Marincas sa realizeze ca de fapt nu au mai nimic .Cititi normele standard WHO de protectie ,manusiele chirurgicale nu te protejeaza decit in mica masura.

Leave a Comment