Marius Şandru, rejudecat pentru evaziune fiscală la Tribunalul Cluj

Trimis, în luna februarie, spre rejudecare la Tribunalul Sălaj, dosarul de evaziune fiscală al fostului consilier judeţean Marius Şandru a ajuns, în cele din urmă, pe masa judecătorilor Tribunalului Cluj. O decizie în acest sens a fost luată, recent, de către Curtea de Apel Cluj, care a admis cererile de abţinere formulate de către trei judecătoare de la Secţia Penală a instanţei sălăjene şi a desemnat Tribunalul Cluj ca instanţă competentă să soluţioneze cauza penală.

În acest dosar, Şandru este acuzat că în calitate de administrator la SC TCM Construcţii & Instalaţii SRL Tîrgu Mureş şi SC Eco Aqua Logistics SRL Cluj-Napoca, a dispus, în perioada august 2012-noiembrie 2013, înregistrarea în contabilitatea societăţilor de facturi fictive având ca obiect utilaje folosite în domeniul construcţiilor şi prestări de servicii în acest domeniu de activitate, facturi pe care la rubrica furnizorul figurează SC Carneoc Consulting SRL, SC Vegal Construct SRL şi SC Agrotez Zid SRL, cu scopul sustragerii de la plata obligaţiilor fiscale datorate bugetului consolidat al statului. Prejudiciul a fost estimat la peste 950.000 de lei.

În primă instanţă, el a fost găsit vinovat de evaziune fiscală şi condamnat la patru ani de închisoare cu executare în regim de detenţie, însă în urma apelului, Curtea de Apel Cluj a întors cauza pentru rejudecare la Tribunalul Sălaj, în privinţa lui Şandru şi a unui alt inculpat din dosar.
La finele lunii martie, fostul consilier a fost trimis după gratii pentru evaziune fiscală, într-un dosar cu un prejudiciu de aproape 300.000 de lei.

Alte articole

Leave a Comment