„Marele Guşet”, în stare critică la Institutul Inimii

Multiplul campion balcanic la aruncarea greutăţii, Gheorghe Guşet, trece din nou prin momente grele, după ce în urmă cu nouă ani a fost supus unui transplant renal. Acesta se află pe masa de operaţie la Institutul Inimii din Cluj-Napoca, după ce în cursul zilei de joi, 8 iunie, i s-a făcut rău şi a fost resuscitat de către soţia lui, Lorena Boberschi, şi o persoană care se afla întâmplător în preajmă.
După cum ne-a declarat femeia, cei doi soţi se aflau la o masă, moment în care, Guşet s-a albit la faţă şi a devenit inert. Dându-şi seama că ceva nu este în regulă, Lorena Boberschi a strigat după ajutor şi a sărit să-l resusciteze.
Fostul mare altlet a fost transportat de urgenţă la Spitalul Judeţean Zalău, unde a fost diagnosticat cu disecţie de aortă şi transferat de urgenţă la Institutul Inimii din Cluj-Napoca, unde a intrat în operaţie în cursul nopţii.
Medicii sunt rezervaţi în privinţa reuşitei intervenţiei chirurgicale, potrivit Lorenei Boberschi.

S-a născut a doua oară în 2008

Gheorghe Guşet, unul dintre cei mai valoroşi sportivi pe care i-a avut Sălajul şi România, avea să primească o veste tragică în 2008, exact în ziua în care împlinea 40 de ani. În urma unor analize efectuate, medicii au constatat că „Uriaşul din Carpaţi” suferă de insuficienţă renală, având urgentă nevoie de un transplant renal pentru a continua să trăiască. Au urmat momente cumplite pentru „Marele Guşet”, dar şi pentru cea care-i era alături, Lorena Boberschi, soţia şi fosta sa antrenoare.
Transplantul a fost efectuat la Institutul Clinic de Urologie si Transplant Renal din Cluj-Napoca, operaţia durând aproximativ patru ore. Cel care avea sa-i doneze lui Guşet rinichiul a fost un tânăr de numai 21 de ani, din Bucuresti, aflat în moarte cerebrală.
„Stiu că parinţii persoanei respective sunt foarte trişti în aceste momente, însă este bine că a salvat viaţa unui om deosebit”, a afirmat în acele momente, Lorena Boberschi.
Guşet avea să câştige cea mai importantă competiţie, concursul cu viaţa, însă problemele au reapărut în urmă cu câţiva ani, iar „greul” zălăuan a fost nevoită să „viziteze” tot mai des spitalele din Zalău şi Cluj-Napoca.
Gheorghe Guşet a devenit campion naţional la aruncarea greutăţii între anii 1990 şi 2007, de 16 ori campion balcanic, de cinci ori medaliat cu aur la Cupa Europei, a participat la opt ediţii ale Campionatelor Europene şi de cinci ori la Campionatele Mondiale, obţinând în 2006 locul cinci la Campionatul Mondial de la Moscova (cea mai bună clasare a tuturor timpurilor a unui aruncător român de greutate), iar de trei ori a participat la Jocurile Olimpice.
În vârstă de 49 de ani, Gheorghe Guşet este în prezent antrenor de atletism la CSM Zalău.

Andreea Vilcovschi&Marius Morar

Alte articole

3 Thoughts to “„Marele Guşet”, în stare critică la Institutul Inimii”

  1. Giurca Sorin (Carmen Nistor)

    Sanatate multa, Cineva acolo sus te iubeste

  2. Rodica Terhes

    Sanatate multa si putere sa depasesti si aceasta grea încercare!?

  3. Anonim

    Doamne , Ghita sa ai putere sa treci cu bine peste acest mare obstacol din viata ta !!!

Leave a Comment