Mamografii gratuite la Șimleu Silvaniei

Primăria Șimleu Silvaniei, în parteneriat cu Institutul Oncologic prof. dr. Ion Chiricuță, pune la dispoziția cetățenilor o unitate mobilă de screening. Campania are rol de prevenție a cancerului de sân. Se vor efectua mamografii gratuite, de care pot beneficia femeile cu vârsta cuprinsă între 50 – 69 de ani. Această testare se folosește pentru detectarea și diagnosticarea cancerului de sân, înainte de apariția simptomelor. Specialiștii în domeniu informează publicul feminin cu privire la faptul că boala în sine, dacă este depistată în timp real, poate fi vindecată, fără a pune în pericol viața. Pentru a putea participa la testare, femeile trebuie să nu dețină un diagnostic confirmat de cancer mamar, să fie asimptomatice și să nu fi avut antecedente sugestive pentru patologia de cancer mamar. Totodată, nu pot fi testate femeile care sunt însărcinate sau care încă alăptează, precum și cele care au făcut deja o mamografie în ultimele 12 luni.

De acest program pot beneficia femeile care au domiciliul sau viza de flotant în regiunea Nord -Vest, adică cele care provin din județele Cluj, Maramureș, Bihor, Bistrița-Năsăud, Sălaj și Satu Mare. Unitatea mobilă de mamografie va fi amplasată în curtea Casei de Cultură din Șimleu Silvaniei, în perioada 3 – 7 iulie, între orele 8 – 19.

Organizatorii ne-au confirmat că, până la această dată, s-au ocupat deja locurile pentru primele două zile din program. Într-o zi pot fi examinate în jur de 100 de femei care sunt interesate de acest program.

Cei interesați se pot programa, din timp, la numărul 0758.621.395, de luni până vineri, în intervalul orar 8 – 17, în limita locurilor disponibile în cadrul campaniei.

2 Thoughts to “Mamografii gratuite la Șimleu Silvaniei”

  1. […] Primăria Șimleu Silvaniei, în parteneriat cu Institutul Oncologic prof. dr. Ion Chiricuță, pune la dispoziția cetățenilor o unitate mobilă de screening. Campania are rol de prevenție a cancerului de sân. Se vor efectua mamografii gratuite, de care pot beneficia femeile cu vârsta cuprinsă între 50 – 69 de ani. Această testare se folosește pentru detectarea și diagnosticarea cancerului de sân, înainte de apariția simptomelor. Specialiștii în domeniu informează publicul feminin cu privire la faptul că boala în sine, dacă este depistată în timp real, poate fi vindecată, fără a pune… Citeste mai mult […]

  2. […] Primăria Șimleu Silvaniei, în parteneriat cu Institutul Oncologic prof. dr. Ion Chiricuță, pune la dispoziția cetățenilor o unitate mobilă de screening. Campania are rol de prevenție a cancerului de sân. Se vor efectua mamografii gratuite, de care pot beneficia femeile cu vârsta cuprinsă între 50 – 69 de ani. Această testare se folosește pentru detectarea și diagnosticarea cancerului de sân, înainte de apariția simptomelor. Specialiștii în domeniu informează publicul feminin cu privire la faptul că boala în sine, dacă este depistată în timp real,  » Mai multe detalii […]

Leave a Comment