Mama bebeluşului găsit mort la Fodora, pusă sub control judiciar

Procurorii sălăjeni au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpata Daniela Nicoleta Blajan, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor. Femeia în vârstă de aproximativ 22 de ani, despre care anchetatorii susţin că ar fi mama bebeluşului descoperit mort în 3 iunie, într-o anexă din satul Fodora, comuna Gîrbou, a fost plasată sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile, fiindu-i interzis să depăşească limita teritorială a judeţului Sălaj.
Potrivit unui comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj, în cursul lunii februarie 2017, tânăra a aruncat o plapumă peste fiica sa în vârstă de două luni, după care a părăsit locuinţa. Când s-a întors după o perioadă de timp, şi-a găsit odrasla fără suflare.
Procurorii nu au oferit informaţii despre modul în care copilul ar fi ajuns în anexa în care a fost găsit, zilele trecute, în stare avansată de putrefacţie şi au precizat că vor continua cercetările „în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale”.
Ceilalţi doi copii ai inculpatei – în vârstă de 3, respectiv 5 ani – au fost preluaţi în regim de urgenţă de către reprezentanţii Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sălaj. „Am dispus o anchetă socială, care a stabilit că cei doi copii ai femeii nu erau bine îngrijiţi, astfel că au fost preluaţi în regim de urgenţă. Nu a fost descoperit vreun certificat de naştere care să confirme naşterea unui al treilea copil”, ne-a declarat Violeta Milaş, directorul DGASPC Sălaj.
Reamintim că sâmbătă, 3 iunie, în gospodăria familiei Blajan din Fodora a fost descoperit trupul neînsufleţit şi în stare avansată de putrefacţie al unui bebeluş.

Alte articole

Leave a Comment