Mai puţine accidente de circulaţie în Sălaj

Numărul accidentelor de circulaţie în judeţul Sălaj este într-o uşoară scădere. Cel puţin asta indică  raportul privind „Evaluarea activităţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Sălaj în anul 2021”, raport prezentat în cadrul unei conferinţe de presă de şeful inspectoratului, comisar şef de poliţie Marius Anton Stupar. Potrivit acestuia, în cursul anului trecut în judeţ s-au produs cu 23 la sută mai puţine accidente, numărul persoanelor rănite grav a scăzut cu 55 la sută, iar numărul persoanelor decedate în accidente s-a menținut la același nivel comapartiv cu anul anterior. În funcţie de cauzele producerii accidentelor de circulaţie, pe primul loc este nerespectarea regulilor de circulație de către pietoni, apoi viteza neadaptată la condiţiile de drum, dar şi neacordarea priorității pietonilor. În perioada amintită, au fost constatate 629 de infracţiuni şi au fost aplicate 47.247 de sancţiuni contravenţionale, cele mai multe fiind aplicate pentru depăşirea limitei legale de viteză – 16.275. Pentru abateri contravenţionale, sancţionate de lege şi cu măsura complementară a suspendării exercitării dreptului de a conduce, au fost reţinute, 3.171 de permise de conducere și au fost retrase, până la remedierea cauzelor, 837 de certificate de înmatriculare.

Infracţionalitatea – în uşoară scădere

 

În ceea ce priveşte infracţionalitatea sesizată la structurile de ordine publică, în cursul anului trecut, s-a înregistrat o scădere cu 336 de fapte (13 la sută), de la 2.534 la 2.198 de fapte. În mediul urban s-a înregistrat o uşoară creştere cu 11 fapte (doi la sută) de la 535 la 546, iar în mediul rural a scăzut cu 347 de fapte (17 la sută) de la 1.999 la 1652 de fapte. La capitolul infracţiuni stradale, datele statistice şi analiza infracţiunilor de acest gen sesizate în judeţul Sălaj relevă că în cursul anului trecut au fost înregistrate 353 de astfel de fapte, 233 comise în mediul urban (66 la sută), 120 în mediul rural (34 la sută). Analizând evoluţia infracţionalităţii stradale sesizate se constată că acest gen de fapte a cunoscut un trend ascendent, faţă de anul 2020 (+204), când au fost înregistrate 149 de infracţiuni.

 

One Thought to “Mai puţine accidente de circulaţie în Sălaj”

  1. […] Numărul accidentelor de circulaţie în judeţul Sălaj este într-o uşoară scădere. Cel puţin asta indică  raportul privind…  » Citeste mai mult […]

Leave a Comment