Mai mulți sălăjeni au ajuns la spital după ce au consumat cannabis

Șapte sălăjeni au ajuns în primele șase luni ale acestui an la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean din Zalău după ce s-au drogat, arată datele prezentate astăzi de comisarul-șef Valer Merce, coordonatorul Centrului de Evaluare, Prevenire și Consiliere Antidrog Sălaj.

În anul 2021, în primele șase luni, 20 de persoane au ajuns la spital din cauza drogurilor. În 2016, în același interval, aproximativ 60 de persoane au avut nevoie de intervenție medicală după ce au consumat substanțe interzise. Potrivit lui Valer Merce, numărul consumatorilor de droguri a început să scadă în județ, dar vestea proastă este că intrarea pe piață de noi substanțe utilizate în obținerea drogurilor este dificil de controlat. Multe astfel de substanțe nu se află pe lista produselor interzise de lege. Îngrijorător este și faptul că a crescut numărul conducătorilor care conduc pe drumurile publice după ce consumă droguri. Dintre consumatorii care au ajuns în acest an la spital, patru au consumat cannabis, iar trei au luat metanfetamină. Potrivit lui Valer Merce, în primul semestru din acest an, cel mai tânăr consumator de droguri avea 15 ani, restul având peste 20 de ani. Lucrătorii instituției au intensificat campaniile de informare a tinerilor despre pericolul pe care îl reprezintă drogurile, despre soluțiile pe care le au la îndemână consumatorii pentru a putea scăpa de dependență, dar și ce este de făcut pentru prevenirea consumului. Potrivit lui Valer Merce, în lupta împotriva drogurilor este nevoie de implicarea întregii societăți, de la tineri până la părinți, profesori, instituții. Comisarul-șef a adăugat că un rol extrem de important îl au părinții care trebuie să fie atenți la anturajul copilului, la comportamentul acestuia, la eventualele modificări de comportament, totul pentru a interveni sau pentru a solicita sprijin atunci când este cazul.

Fotografie cu caracter ilustrativ

One Thought to “Mai mulți sălăjeni au ajuns la spital după ce au consumat cannabis”

  1. […] Șapte sălăjeni au ajuns în primele șase luni ale acestui an la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean din Zalău după ce s-au drogat, arată datele prezentate astăzi de comisarul-șef Valer Merce, coordonatorul Centrului de Evaluare, Prevenire și Consiliere Antidrog Sălaj. În anul 2021, în primele șase luni, 20 de persoane au ajuns la spital din cauza drogurilor. În 2016, în același interval, aproximativ 60 de persoane au avut nevoie de intervenție medicală după ce au consumat substanțe interzise. Potrivit lui Valer Merce, numărul consumatorilor de droguri a început… Citeste mai mult […]

Leave a Comment