Magistraţii şimleuani au amânat pronunţarea soluţiei în dosarul primarului din Măerişte

 

Magistraţii Judecătoriei Şimleu Silvaniei au amânat miercuri, 25 februarie, pronunţarea soluţiei în dosarul în care Vasile Lazăr, primarul comunei Măerişte, a fost trimis în judecată pentru infracţiuni de corupţie. Potrivit purtătorului de cuvânt al instituţiei, judecător Liliana Santavan, cel mai probabil, următorul termen va fi săptămâna viitoare.
Reamintim că după ce edilul a fost achitat în luna februarie 2014 de către instanţa şimleuană, Curtea de Apel Cluj admite, în luna octombrie a aceluiaşi an, apelul formulat împotriva sentinţei judecătorilor de la Şimleu şi decide “trimiterea cauzei spre rejudecare la prima instanţă”.
Trimis în judecată în noiembrie 2010 de către procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Şimleu pentru abuz în serviciu contra intereselor publice, fals intelectual şi uz de fals, Lazăr a fost găsit nevinovat la toate cele trei capete de acuzare. Soluţia a fost dată întrucât “faptei îi lipseşte unul dintre elementele constitutive ale infracţiunii” şi pentru că „fapta nu prezintă gradul de pericol social al unei infracţiuni”. Anchetatorii au susţinut, însă, că primarul ar fi plătit ilegal un avans către o firmă pentru realizarea unui proiect tehnic de aducţiune a apei. În schimb, instanţa l-a obligat pe Vasile Lazăr la plata a două amenzi administrative, fiecare în valoare de 1.000 de lei.
Aceeaşi sentinţă l-a vizat şi pe celălalt inculpat din dosarul amintit, Silviu Teodor Adrian Popovici, adus în faţa instanţei sub acuzaţiile de complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice şi fals în înscrisuri sub semnătură privată. El s-a ales cu o amendă administrativă de 1.000 de lei

Leave a Comment