Locul opt pentru Alegria, la Campionatul European de Majorete

 

Trupa de cadete a Clubului Sportiv “Alegria” Zalău s-a clasat pe locul opt la Campionatul European de Majorete, ce s-a desfăşurat la Târgovişte. Competiţia, ajunsă la cea de-a XVI-a ediţie, a avut loc în perioada 12 – 14 septembrie şi a reunit peste 1.000 de participante din zece ţări.
Cele 21 de zălăuance, cu vârste cuprinse între 11 şi 12 ani, al căror instructor este Roxana Câmpean, s-au calificat la Campionatul European după ce s-au clasat pe poziţia a cincea la secţiunea majorete tradiţionale cu pom-poni la Concursul Naţional de Majorete, ce a avut loc în 1 iunie, la Cluj-Napoca. Patru echipe de majorete din judeţ au participat la concursul de la Cluj-Napoca, însă doar Alegria a reuşit calificarea. Junioarele de la True Colours s-au clasat pe locul al treilea la secţiunea cheerleading, cadetele de la Top Dance Jibou au încheiat competiţia pe poziţia a şaptea, la majorete tradiţionale cu pom-poni, în timp ce fetele de la CNS Silvania Zalău au urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului la majorete hobby (categorie inexistentă la Europene). În competiţie s-au înscris 55 de echipe din 14 judeţe.
Astfel, a fost prima dată când Sălajul s-a calificat la un campionat european. Ediţia din acest an a numărat peste 1.000 de participante din zece ţări, precum: Bosnia şi Herţegovina, Croaţia, Republica Cehă, Bulgaria, Franţa, Ungaria, Muntenegru, Serbia, Slovenia şi România. Din România au participat echipe din Zalău, Cluj-Napoca, Câmpeni – Alba, Târgovişte şi Bucureşti.

Alte articole

Leave a Comment