Liderii grupului specializat în trucarea „păcănelelor” rămân în arest

Cei opt sălăjeni arestaţi preventiv în dosarul “păcănelelor” măsluite rămân după gratii, după ce, la finalul săptămânii trecute, judecătorii Curţii de Apel Cluj au respins contestaţiilor formulate de către aceştia împotriva deciziei Tribunalului Sălaj, prin care instanţa sălăjeană a admis cererea procurorilor DIICOT privind arestarea a opt inculpaţi în urma percheziţiilor ce au avut loc în 29 octombrie, în Sălaj şi Maramureş. Este vorba de Danco Stelian, Ciascai Radu, Coman Claudiu, Panes Remus, Covaci Paul, Gâlgău Alexandru, Kiczel Robert şi Crişan Ionuţ.
Reamintim că procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – Biroul Teritorial Sălaj au efectuat, în cursul zilei de joi, 29 octombrie, 96 percheziţii domiciliare în judeţele Sălaj şi Maramureş. Potrivit acestora, a fost vorba de o acţiune ce a vizat destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în săvârşirea de infracţiuni informatice şi economice în domeniul jocurilor de noroc. S-a dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a şapte persoane, urmând să fie prezentate instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.
Potrivit unui comunicat de presă al DIICOT, în cauză, există suspiciunea rezonabilă că începând cu anul 2012, 13 persoane în calitate de administratori, asociaţi şi angajaţi ai SC Game Electronic SRL, SC Electro DSL SRL şi SC Est Card Electronic SRL, S.C. Est Inter Com SRL şi S.C. Est Credit SRL ce au ca obiect principal de activitate „activităţi de jocuri de noroc şi pariuri”, precum şi alte 52 persoane în calitate de asociaţi sau administratori în fapt sau în drept a mai multor societăţi comerciale care deţin diferite baruri sau locaţii în care se află mai multe aparate de jocuri de noroc de tip slot machine, au constituit şi au aderat la un grup infracţional organizat în vederea săvârşirii unor infracţiuni informatice şi economice. “Cu ocazia percheziţiilor domiciliare a fost găsită şi ridicată cantitatea de 25,830 de kilograme de aur, 2.291.489 de lei, 291.545 de euro, 3.596 de lire sterline, 415 dolari, documente contabile, 30 de calculatoare şi laptopuri, 40 memory-stick-uri, precum şi un seif în care se se găsesc încă câteva sute de mii de euro. Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională este de aproximativ 5.000.000 de euro”, au mai precizat anchetatorii.
Procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Sălaj au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a unui număr de şapte inculpaţi, care au fost prezentaţi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.
Liderul grupului infracţional, respectiv Danco Stelian s-a prezentat la DIICOT – Biroul Teritorial Sălaj sâmbată, 31 octombrie, pentru audieri, întrucât în momentul constatării infracţiunii flagrante acesta se afla în oraşul Miami – SUA, în scop turistic, după cum au precizat anchetatorii. Bărbatul a fost reţinut pe o durată de 24 de ore pentru săvârşirea infracţiunilor menţionate anterior, iar ulterior a fost prezentat instanţei de judecată cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile, ce a fost admisă de Tribunalul Sălaj duminică, 1 noiembrie. „În urma percheziţiei domiciliare efectuate la societatea administrată de inculpat a fost descoperit un seif în care au fost identificate următoarele sume de bani: 129.080 euro, 175.799 de lei, precum şi cantitatea de 561,66 grame aur. Aceste bunuri au fost indisponibilizate de către organul de urmărire penală până la soluţionarea cauzei. În continuare se vor efectua cercetări pentru stabilirea prejudiciului cauzat şi identificarea tuturor bunurilor provenite din desfăşurarea activităţilor infracţionale”, au concluzionat anchetatorii.

Alte articole

Leave a Comment