Lacul Vârșolț, victima braconierilor care au prins o jumătate de tonă de pești

Cinci bărbați din județul Bihor sunt acuzați de polițiștii sălăjeni că au capturat ilegal aproximativ o jumătate de tonă de pești de pe Lacul Vârșolț. Din fericire, peștii au fost eliberați în apa lacului, iar uneltele ilegale de pescuit au fost confiscate.

Poliţiştii Secţiei 6 Poliţie Rurală Crasna au acţionat în ultimele zile pentru prevenirea şi combaterea pescuitului ilegal şi a comerţului ilicit cu peşte. Cinci persoane au fost prinse în flagrant delict. Timp de două zile, poliţiştii au efectuat controale în zona Lacului Vârşolţ, scopul fiind acela de a preveni şi combate pescuitul ilegal. A fost constatată o infracţiune de braconaj piscicol, fiind indisponibilizate o barcă pneumatică, plasă de pescuit, precum şi alte unelte de pescuit. În seara zilei de 9 martie, poliţiştii au prins în flagrant delict, cinci bărbaţi, cu vârste cuprinse între 20 şi 40 de ani, din judeţul Bihor, în timp ce desfăşurau activităţi de braconaj piscicol, prin folosirea mai multor unelte de pescuit cu care ajutorul cărora ar fi capturat peste 500 de kilograme de peşte. Cantitatea de peşte a fost eliberată în lac, iar uneltele de pescuit au fost ridicate, în vederea confiscării. Cercetările sunt continuate de poliţiştii Secţiei 6 Poliţie Rurală Crasna, pentru infracţiunea de braconaj piscicol.

One Thought to “Lacul Vârșolț, victima braconierilor care au prins o jumătate de tonă de pești”

  1. […] Cinci bărbați din județul Bihor sunt acuzați de polițiștii sălăjeni că au capturat ilegal aproximativ o jumătate de tonă de pești de pe Lacul Vârșolț. Din fericire, peștii au fost eliberați în apa lacului, iar uneltele ilegale de pescuit au fost confiscate. Poliţiştii Secţiei 6 Poliţie Rurală Crasna au acţionat în ultimele zile pentru prevenirea şi combaterea pescuitului ilegal şi a comerţului ilicit cu peşte. Cinci persoane au fost prinse în flagrant delict. Timp de două zile, poliţiştii au efectuat controale în zona Lacului Vârşolţ,  » Mai multe detalii […]

Leave a Comment