Laborator educațional multifuncțional în valoare de 400.000 de lei, inaugurat la Colegiul Tehnic „Alesandru Papiu Ilarian” din Zalău

Unul dintre cele mai moderne laboratoare educaționale multifuncționale a fost inaugurat ieri în cadrul Colegiului Tehnic „Alesandru Papiu Ilarian” din Zalău. Investiția a fost realizată de compania TenarisSilcotub, suma investită fiind de 400.000 de lei. Inaugurarea s-a desfășurat într-un cadru festiv, la eveniment participând Mihaela Popescu – președinta TenarisSilcotub, conducerea unității de învățământ, inspectorul școlar general al Inspectoratului Școlar Sălaj, profesorul Vasile Bulgărean, dar și reprezentanți din administrația publică locală și elevii beneficiari ai acestei investiții.

Da, această investiție creează un mediu nou de învățare cu accent pe competențe digitale și tehnice. Laboratorul multifuncțional, cu tehnologie de ultimă generație, permite predarea materiilor tehnice prin simulare virtuală și învățarea noțiunilor de mecanică și electrică în condiții de siguranță. Platforma IT, oferită de acest laborator nou, facilitează predarea interactivă, potrivită noilor generații.

„Continuăm demersurile începute de peste un deceniu de a investi în educația tehnică și dezvoltarea competențelor practice, acestea fiind parte a strategiei noastre pe termen lung de implicare în comunitate. Ne bucurăm că putem susține elevii care studiază la Colegiul Tehnic API în a-și construi competențe pentru viitoarele lor profesii. Este necesară implicarea noastră, a tuturor, pentru a dezvolta comunitatea locala”, a declarat Mihaela Popescu, președinta TenarisSilcotub. Conform finanțatorului, laboratorul implică un proces de învățare și dezvoltare profesională și pentru cadrele didactice, care privesc investiția ca pe o nouă provocare și sunt deschiși să o utilizeze cât mai mult, alături de elevi. „Cu sprijinul TenarisSilcotub, colegiul nostru este și mai bine pregătit să ofere condiții optime și eficiente de învățare elevilor care ne trec pragul și urmează profilul tehnic. Dotarea acestui laborator a fost o muncă de echipă și ne-am bucurat să fim parte din acest proces încă de la început.

Alături de reprezentanții companiei, au fost implicați profesorii în întregul demers, de la alegerea funizorilor, a echipamentului, la configurarea sălii și la partea de training și utilizare. Astfel, susținerea companiei are efecte pozitive și în rândul cadrelor didactice și în modul în care materia este, de acum, predată”, a declarat Alina Cozac, director al Colegiului Tehnic „Alesandru Papiu Ilarian”. Laboratorul deservește clasele tehnice cu specializările de tehnician în automatizări industriale, mecanică, instalații electrice și prelucrări pe mașini cu comandă numerică. În ultimul deceniu, investițiile TenarisSilcotub în învățământul tehnic din comunitățile Zalău și Călărași, s-au concretizat în șapte laboratoare și ateliere pentru specializări tehnice. Valoarea totală a acestor proiecte implementate este de peste 4,2 milioane de lei.

One Thought to “Laborator educațional multifuncțional în valoare de 400.000 de lei, inaugurat la Colegiul Tehnic „Alesandru Papiu Ilarian” din Zalău”

  1. […] Unul dintre cele mai moderne laboratoare educaționale multifuncționale a fost inaugurat ieri în cadrul Colegiului Tehnic „Alesandru Papiu Ilarian” din Zalău. Investiția a fost realizată de compania TenarisSilcotub, suma investită fiind de 400.000 de lei. Inaugurarea s-a desfășurat într-un cadru festiv, la eveniment participând Mihaela Popescu – președinta TenarisSilcotub, conducerea unității de învățământ, inspectorul școlar general al Inspectoratului Școlar Sălaj, profesorul Vasile Bulgărean, dar și reprezentanți din administrația publică locală și elevii beneficiari ai acestei investiții. Da, această investiție creează un mediu nou de învățare cu accent pe competențe digitale… Citeste mai mult […]

Leave a Comment