La volan în aburi de alcool, pe drumurile Sălajului

Un șofer aflat sub influența alcoolului a fost depistat în trafic, zilele trecute, de polițiștii din cadrul Serviciului Rutier. Oamenii legii au întocmit dosar penal.

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, marți, 20 februarie a.c., la ora 07.45, pe Drumul Naţional 1H, între localităţile Crişeni şi Mirşid, un autoturism condus de un bărbat de 47 de ani, din comuna Hereclean. La testarea cu alcooltestul s-a evidențiat o alcoolemie de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal și continuă cercetările pentru infracțiunea de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, faptă prevăzută de articolul 336 Cod Penal.

Fapte de acest gen au fost constatate și în luna ianuarie 2019. Polițiștii sălăjeni, cu atribuții pe linie rutieră, au constatat 13 infracțiuni și au aplicat 11 sancțiuni contravenționale, pe acest segment.

Nu conduce dacă ai băut! Planifică orice ieșire în avans. Alegerea unui șofer de serviciu este o practică foarte populară pentru a evita să te urci băut la volan. După ce ai băut, creierul nu mai gândește la fel de limpede. Alege un prieten care nu bea deloc. În fiecare grup de prieteni există o astfel de persoană. Ai grijă de viața ta, a celor care se află alături de tine în autoturism și a celorlalți participanți la  trafic!

Alte articole

Leave a Comment