La Spitalul Orășenesc din Șimleu – computer tomograf funcțional

Noul computer tomograf (CT) din cadrul Spitalului Orașenesc „Profesor Dr Ioan Pușcaș” din Șimleu Silvaniei a fost pus în funcțiune în cursul acestei săptămâni.

Șimleuanii, dar și locuitorii din zonă, care vor să beneficieze de servicii CT nu mai sunt nevoiți să se deplaseze la spitalul din Zalău sau la alte unități medicale din alte orașe. Noul CT a ajuns la spitalul din Șimleu în cursul lunii mai, dar înainte de a fi pus în funcțiune a fost nevoie de obținerea unor autorizații de la Comisia Națională pentru Control a Activităților Nucleare. „Acum pacienții urologici, și nu numai, vor beneficia de investigații imagistice de cea mai înaltă performanță și tratament de specialitate în cadrul aceleiași unități sanitare”, a precizat medicul urolog Dragoș Trifu.
CT-ul, aflat în dotarea Spitalului Orașenesc „Profesor Dr Ioan Pușcaș” din Șimleu Silvaniei, a fost achiziționat printr-un proiect cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020. Tot în cadrul proiectul, odată cu achiziționarea CT-ului a fost cumpărată și o stație de sterilizare, investiția fiind de peste 2 milioane de lei.

4 Thoughts to “La Spitalul Orășenesc din Șimleu – computer tomograf funcțional”

  1. […] Noul Computer Tomograf (CT) din cadrul Spitalului Orașenesc „Profesor Dr Ioan Pușcaș” din Șimleu Silvaniei a fost pus în funcțiune în cursul acestei săptămâni. Citeste mai mult […]

  2. Anonim

    Acest modern spital este una don ctitoriile Epocii de Aur Ceaușescu !

    1. Anonim

      Totuși, nu crezi că-i bine că a fost împușcat turbatu?

  3. […] Noul Computer Tomograf (CT) din cadrul Spitalului Orașenesc „Profesor Dr Ioan Pușcaș” din Șimleu Silvaniei a fost pus în funcțiune în cursul acestei săptămâni.  » Mai multe detalii […]

Leave a Comment