La Biușa, pui de barză salvat de pompieri

Misiune mai puțin obișnuită pentru pompierii din Cehu Silvaniei. Un pui de barză rănit și abandonat într-un cuib aflat pe un stâlp în localitatea Biușa a fost salvat de un echipaj de intervenție. Din fericire, la fața locului a intervenit o echipă de pompieri, electricieni și un medic veterinar, iar pasărea a fost salvată și eliberată în mediul său natural.

Sâmbătă dimineața, la dispeceratul Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență „Porolissum” Sălaj a fost primit un apel prin numărul de urgență 112, care anunța faptul că un pui de barză este rănit și abandonat într-un cuib aflat pe un stâlp în localitatea Biușa. Conform martorilor, pasărea era în pericol deoarece era rănită de câteva zile și se afla în imposibilitate de a zbura și de a se hrăni. La intervenție s-a deplasat imediat un echipaj din cadrul Gărzii Cehu Silvaniei care a constatat că puiul de barză avea un picior prins într-o sfoară. Imediat, pompierii împreuna cu un echipaj de la Electrica au eliberat pasărea și au solicitat la fața locului un medic veterinar. A fost informată și Garda de Mediu care a trimis un reprezentant la fața locului, iar pe toată durata misiunii de salvare s-a menținut permanent legătura cu o asociație specializată („Prietenii berzelor”). După eliberare, animalul a fost hrănit și reintrodus în mediul său, iar în scurt timp acesta și-a reluat zborul.

One Thought to “La Biușa, pui de barză salvat de pompieri”

  1. […] Misiune mai puțin obișnuită pentru pompierii din Cehu Silvaniei. Un pui de barză rănit și abandonat într-un cuib aflat pe un stâlp în localitatea Biușa a fost salvat de un echipaj de intervenție. Din fericire, la fața locului a intervenit o echipă de pompieri, electricieni și un medic veterinar, iar pasărea a fost salvată și eliberată în mediul său natural. Sâmbătă dimineața, la dispeceratul Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență „Porolissum” Sălaj a fost primit un apel prin numărul de urgență 112, care anunța faptul că un pui de barză… Citeste mai mult […]

Leave a Comment