La Agrij şi Buciumi, educaţie rutieră în rândul copiilor

Elevii și preșcolarii de la unitățile de învățământ din comunele Agrij și Buciumi au luat parte la o activitate informativ-preventivă, dar și recreativă, realizată de polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj. Polițiști de siguranță școlară, rutieri, criminaliști, de ordine publică, dar și luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale le-au oferit copiilor informații utile despre cum să nu devină victime ale violenței și i-au informat despre regulile rutiere, de comportare la școală, în familie și societate.

Asfel, cu ajutorul laboratorului mobil de educație rutieră, cei mai mici au fost învățați cum să circule în siguranță ca pietoni, care este locul lor în autoturism și cum trebuie să fie asigurați în acesta, dar și cum și unde pot folosi bicicleta, rolele sau trotineta. Au fost abordate și subiecte precum siguranța lor când sunt la locurile de joacă, ori când sunt singuri acasă sau cum să procedeze atunci când s-au rătăcit într-un supermarket. Cu cei mai mari, discuțiile s-au concentrat asupra faptelor în care pot fi implicați în cadrul unităților de învățământ, fiindu-le prezentate modalități prin care să nu ajungă să fie victime ale infracțiunilor care se pot comite în rândul lor.

De asemenea, cu cei mai mari polițiștii au discutat despre efectele nocive ale consumului de tutun, alcool, dar și de substanțe psihoactive. Luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale le-au prezentat dotările și tehnica folosite le intervențiile în forță, iar o colegă criminalist le-a prezentat trusa de amprentare și, spre bucuria lor, i-a amprentat pe cei mai mici. La activitate au participat aproximativ 180 de copii și cadre didactice. O contribuție în organizarea evenimentului au avut polițiștii Postului de Poliție Buciumi.

2 Thoughts to “La Agrij şi Buciumi, educaţie rutieră în rândul copiilor”

  1. […] Elevii și preșcolarii de la unitățile de învățământ din comunele Agrij și Buciumi au luat parte la o activitate informativ-preventivă, dar și recreativă, Citeste mai mult […]

  2. […] Elevii și preșcolarii de la unitățile de învățământ din comunele Agrij și Buciumi au luat parte la o activitate informativ-preventivă, dar și recreativă,  » Mai multe detalii […]

Leave a Comment