La 15 ani, cu maşina prin Tusa

Două infracţiuni de conducere fără permis au fost constatate în cursul zilei de joi, 6 ianuarie de poliţişti. Astfel, poliţiştii Postului de Poliţie Sâg  au oprit, pentru control, un autoturism care circula prin localitatea Tusa. La volanul acestuia a fost identificat un adolescent de 15 ani din judeţul Sălaj.

 Fără permis prin localitatea Bodia

În noaptea de 6 spre 7 ianuarie, poliţiştii Secţiei 2 Poliţie Rurală Sânmihaiu Almaşului au depistat prin localitatea Bodia, un tânăr de 32 de ani, tot din judeţul Sălaj, care conducea autoturismul fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. În ambele cazuri, poliţiştii au întocmit dosare penale şi continuă cercetările pentru infracţiunea de conducere a unui vehicul fără permis de conducere.

Conducerea fără permis constituie infracţiune şi se pedepseşte!

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj, reamintesc că potrivit articolului 335 Cod Penal, conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere se pedepsește cu închisoarea de la unu la 5 ani. De asemenea, conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv, ori al cărei permis i-a fost retras sau anulat, ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

 Foto cu caracter informativ

Leave a Comment