Judecaţi pentru conducere în stare de ebrietate şi cu permisul suspendat

Procurorii jibouani au trimis în judecată, în perioada 21-27 martie, trei bărbaţi prinşi la volan după ce au consumat băuturi alcoolice. Potrivit unui comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj, inculpatul Ioan Simionaş, cercetat în stare de libertate, a fost trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,8 g/l alcool pur în sânge. Anchetatorii susţin că în 17 septembrie 2015, în jurul orei 10.30, bărbatul a condus autoutilitara marca Iveco, având numărul de înmatriculare BH-14-SNA pe DN 1F, pe raza localităţii Sutor, având o alcoolemie de 1,85 g/l alcool pur în sânge la ora 10.47, respectiv 1,60 g/l alcool pur în sânge o oră mai târziu.
Pentru aceeaşi infracţiune va fi adus în faţa judecătorilor jibouani şi Szekereş Alexandru, care, în 7 iulie 2015, în jurul orei 16, a condus motocicleta marca Suzuki, cu număr de înmatriculare SJ-05-SEA, pe ruta Mineu-Cehu Silvaniei, pe o distanţă de circa 10 km. Inculpatul a fost oprit de poliţişti pe strada Libertăţii din Cehu Silvaniei, iar în urma testării a rezultat o alcoolemie de 1,15 g/l alcool pur în sânge la ora 17, respectiv de 1,30 g/l alcool pur în sânge la ora 18.
Şi Emil Ionaş a făcut greşeala de a se urca la volan după mai multe pahare. Procurorii susţin că în 16 decembrie 2015, în jurul orei 23, bărbatul conducera un Volkswagen Lupo, cu număr de înmatriculare SJ-75-MON, pe strada 1 Mai din Jibou, având în o alcoolemie de 1,95 g/l alcool pur în sânge, la prima probă şi de 1,90 mg/l alcool pur în sânge la proba a doua.
Cercetat în stare de libertate este şi Valentin Nicolae, trimis în judecată pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul având dreptul de a conduce suspendat. În comunicatul menţionat se precizează că în 8 iulie 2015, în jurul orei 8, bărbatul a condus pe DN 1C, în localitatea Bîrsăul Mare, autotractorul marca MAN, cu numărul de înmatriculare IF-27-KGU, deşi avea permisul de conducere reţinut, fiindu-i suspendat dreptul de a conduce.
La rândul său, Gheorghe Recean va da socoteală magistraţilor jibouani pentru ucidere din culpă. El este acuzat că în noaptea de 4 septembrie 2013, în timp ce conducea autoutilitara marca Mercedes Benz, cu numărul de înmatriculare MM-15-PRI, care tracta o remorcă, pe raza localităţii Glod, pentru că nu a respectat viteza legală şi nici nu a adaptat-o la condiţiile de trafic, a acroşat un bărbat cu oglinda retrovizoare, în apropierea trecerii de pietoni. Victima, care circula, de altfel, neregulamentar, pe partea carosabilă a drumului public, în aceeaşi direcţia de mers cu autoutilitar, a decedat.

Leave a Comment