ISU „Porolissum” va primi o autospecială pentru intervenţii la înălţime

Consiliul Judeţean Sălaj va contribui cu peste 38.000 de lei la achiziţia unei autospeciale pentru intervenţii la înălţime, cu care va fi dotat judeţul în cadrul proiectului „Îmbunătăţirea dotării cu echipamente a bazelor operaţionale pentru intervenţii în situaţii de urgenţă în Transilvania de Nord – etapa a treia”.
Proiectul amintit, în valoare totală de 11,6 milioane de lei, este implementat de către Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară „Transilvania Nord”, printre ai cărei membri fondatori se numără şi judeţul Sălaj. Cei peste 38.000 de lei alocaţi de la bugetul judeţean reprezintă contribuţia de doi la sută din valoarea cheltuielilor eligibile pentru proiect. Acesta va fi implementat începând cu anul viitor.
„Într-o primă fază, proiectul prevedea dotarea cu două maşini pentru intervenţii la înălţime, dar pe parcurs au fost identificate surse suplimentare pentru achiziţia a şase astfel de autospeciale, respectiv câte una pentru fiecare din cele şase judeţe beneficiare: Sălaj, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Maramureş şi Satu Mare”, a precizat Tiberiu Marc, preşedintele CJ Sălaj.
După cum ne-a declarat Lucian Jacodi, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Porolissum” Zalău, instituţie ce va fi beneficiar direct al proiectului, în acest moment, în judeţ nu există o astfel de autospecială, intervenţiile la înălţimi de maxim 30 de metri făcându-se cu ajutorul unei autoscări vechi. „Ar fi foarte util un echipament de ultimă generaţie care să permită pompierilor să intervină la înălţimi mai mari”, a menţionat Jacodi.

Alte articole

Leave a Comment