Intr-o saptamana: Peste 60 de soferi salajeni au ramas fara permis

Intr-o saptamana: Peste 60 de soferi salajeni au ramas fara permis  Actiunile desfasurate de catre agentii de Politie Rutiera din judetul Salaj, pentru prevenirea si combaterea accidentelor rutiere, au condus la constatarea, in perioada 3-9 iulie, a sase fapte de natura penala – una pentru conducerea unui autovehicul de catre o persoana cu alcoolemie peste limita legala, doua pentru conducerea unui autovehicul de catre o persoana care nu poseda permis de conducere, doua pentru conducere autovehicul neinmatriculat si una pentru conducere autovehicul cu numar de inmatriculare fals – si a 604 fapte contraventionale sanctionate cu amenzi in valoare totala de 66.000 de lei.

Ca de fiecare data, marea pondere a celor sanctionati o constituie conducatorii auto, care reprezinta de fapt si cea mai numeroasa categorie de participanti la trafic. Astfel ca, din cei 528 de soferi amendati, 244 au condus autovehicule cu viteza peste limita legala, noua au oprit ori stationat autovehiculul in locuri interzise, iar un numar de 62 de conducatori auto, pe langa amenda primita, au ramas si fara permisul de conducere. Dupa cum ne-a declarat Nadia Serban, purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean Salaj, noua din cei ramasi fara permis au fost prinsi in trafic conducand sub influenta bauturilor alcoolice, alti 14 au depasit viteza legala cu peste 50 de km/h, cinci nu au respectat regulile la trecerea la nivel cu calea ferata, unul a ramas fara permis pentru ca nu a respectat indicatiile politistului, in timp ce altor 33 de soferi le-a fost suspendat dreptul de conducere pentru nerespectarea semnificatiei culorii rosii a semaforului electric, neacordarea prioritatii pietonilor sau autovehiculelor, efectuarea manevrei de depasire nere-gulamentara ori ca urmare a circulatiei pe contrasens.

Au fost sanctionate contraventional si 59 de persoane, care, in calitate de pietoni, au traversat ori s-au deplasat neregulamentar pe drumul public, 14 persoane care s-au deplasat pe mopede sau biciclete neechipate corespunzator ori in timp ce se aflau sub influenta bauturilor alcoolice si alte trei care conduceau carute tractate de animale, fara ca acestea sa fie echipate corespunzator. In aceeasi perioada au fost retinute si patru certificate de inmatriculare pentru conducerea autovehiculelor cu defectiuni tehnice, inspectie tehnica periodica expirata sau lipsa politei de asigurare obligatorie de raspundere civila auto.

Din pacate, in perioada analizata, pe raza judetului Salaj, s-au inregistrat si sase accidente de circulatie grave soldate cu un mort, cinci raniti grav, si sase raniti usor, precum si sase accidente usoare soldate cu ranirea usoara a sapte persoane. De la inceputul anului in curs, la nivelul judetului, au fost inregistrate un numar de 86 de accidente grave soldate cu noua morti si 95 de raniti grav. Comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, cand au fost inregistrate 82 de accidente grave soldate cu 12 morti si 94 de raniti grav, situatia se prezinta astfel: mai mult cu patru accidente grave, un ranit grav si mai putin cu trei morti.

Alte articole

Leave a Comment