Închisoare cu suspendare pentru trafic de droguri

Tânărul de 25 de ani, din Someş Odorhei, Elvis Rareş Pop, cercetat pentru trafic de droguri de risc, a fost condamnat la un an şi şase luni de închisoare cu suspendare. Sentinţa, pronunţată zilele trecute de către magistraţii Tribunalului Sălaj, nu este definitivă. Se poate formula apel în termen de zece zile de la comunicare. Instanţa sălăjeană a dispus executarea pedepsei de un an şi şase luni de închisoare „sub supravegherea Serviciului de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Sălaj pe durata unui termen de încercare de doi ani (…) care se calculează de la data rămânerii definitive a hotărârii de condamnare”. Totodată, potrivit deciziei pronunţate de judecători, tânărul, pe durata termenului de supraveghere, va fi obligat să se prezinte la Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Sălaj, la datele fixate de acesta, să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa, să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte cinci zile, să comunice schimbarea locului de muncă, să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. De asemenea, instanţa i-a impus acestuia să urmeze un curs de calificare profesională, precum şi să presteze 60 de zile de muncă neremunerată în folosul comunităţii, zilnic, câte două ore, la Primăria Năpradea sau la Primăria Jibou.
Magistraţii sălăjeni au mai dispus şi confiscarea cantităţii de 80,6 grame rezină de cannabis rămasă în urma analizei de laborator, o parte cumpărată de investigatorul sub acoperire şi o parte găsită la domiciliul tânărului, precum şi a sumei de 1.700 de lei obţinute de Elvis Pop din vânzarea drogurilor de risc (500 de lei obţinuţi din vânzarea a 10 grame de cannabis la începutul lunii septembrie 2015, 200 lei obţinuţi în data de 9 septembrie 2015, din vânzarea a patru grame de cannabis către investigatorul sub acoperire şi 1.000 de lei obţinuţi în data de 10 septembrie .2015 din vânzarea a 20 de grame de cannabis către investigatorul sub acoperire.
Reamintim că Elvis Pop a fost prins în flagrant la începutul lunii septembrie 2015 în timp ce vindea droguri. Acţiunea a fost organizată în 10 septembrie, pe baza unor informaţii furnizate de către ofiţeri din cadrul Serviciului de Informaţii din Protecţie Internă din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj. Potrivit reprezentanţilor DIICOT Sălaj, un ofiţer de investigaţii a cumpărat de la tânărul traficant patru grame de haşiş contra sumei de 200 de lei, iar în ziua următoare a mai achiziţionat 20 de grame pentru care i-a achitat tânărului 1.000 de lei, moment în care a fost organizat flagrantul. Asupra tânărului fost găsită cantitatea de 55 grame de haşiş, dar şi un cântar electronic de mici dimensiuni pe care acesta îl folosea în vederea cântăririi “comenzilor”.
Conform datelor anchetatorilor, activitatea infracţională a tânărului nu se afla la debut. În luna aprilie 2015, sălăjeanul, plecat la la muncă în Italia, a prins gustul drogurilor, consumând ocazional haşiş sub formă de ţigări confecţionate. În luna august acesta a cumpărat de la un cetăţean marocan cantitatea de 100 de grame de haşiş cu suma de 400 de lei pe care l-a trimis în ţară cu ajutorul unui sătmărean, care efectua curse regulate pe traseul Italia – România. Haşişul fusese bine ascuns într-o cutie de detergent.
Întors în România, tânărul a început să-şi caute clienţi pentru a reuşi să comercializeze drogul. Elvis Rareş Pop a fost reţinut de procurorii DIICOT Sălaj joi, 10 septembrie, şi prezentat vineri, 11 septembrie, instanţei sălăjene cu propunere de arestare preventivă.

Alte articole

Leave a Comment