Început de iarnă cu amenzi și alte sancțiuni la regimul circulației rutiere, în Sălaj

În primele zile ale minivacanței de 1 Decembrie, polițiștii sălăjeni au fost la datorie, astfel încât, potrivit unui comunicat al IPJ Sălaj, nu au fost înregistrate evenimente deosebite.

Pentru siguranţa cetăţenilor, poliţiştii au acţionat zilnic, în tot județul, în locurile unde au avut loc manifestări publice, precum şi pe principalele drumuri naţionale şi județene, pentru evitarea evenimentelor nedorite, fluidizarea traficului şi pentru diminuarea riscului rutier.

Astfel, în perioada 30 noiembrie-2 decembrie a.c., poliţiştii au intervenit la 51 de evenimente, dintre care 41 sesizate prin Apelul Unic de Urgență 112 și au prins în flagrant cinci persoane bănuite de comiterea unor infracţiuni.

În perioada de referință au fost constatate 25 de infracţiuni, dintre care nouă contra patrimoniului (furturi, distrugeri), şase la regimul siguranței rutiere (conducerea unui vehicul neînmatriculat, conducere fără permis şi refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice), iar diferenţa au constituit alte fapte.

Pentru abaterile de la normele contravenţionale, poliţiştii au aplicat 327 de sancţiuni, în valoare de 97790 lei. Din totalul sancţiunilor aplicate, 37 au fost la Legea 61/1991 privind sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, 280 de sancţiuni au fost aplicate la regimul circulaţiei rutiere, iar diferenţa au constituit alte abateri.

Totodată, poliţiştii au retras patru certificate de înmatriculare şi au reţinut 24 de permise de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice (18 pentru conducere cu viteză excesivă, restul fiind pentru alte abateri).

4 Thoughts to “Început de iarnă cu amenzi și alte sancțiuni la regimul circulației rutiere, în Sălaj”

 1. Anonim

  Ati pus ca etalon al datatorilor de amenzi pe ciumpalacul asta care.i un impiedicat…..

 2. Anonim

  Pe asta care nu poarta cashketa decat in poza nu l-ati avansat?
  In spatiu,,,cu satelitu’……………..

 3. Anonim

  politia de azi este o umbra a politicienilor care ne conduc !!!
  sunt o rusine, incepand cu conducerea centrala pana la nivel de sef de post de comuna !!!

 4. Anonim

  radarele fixe din Zalau pe cand o sa le porneasca politia romana? caci ei sunt ultima piedica in cale lor !!!

Leave a Comment