Incendiu în Valcău de Jos

Pompierii Gărzii Nuşfalău au fost solicitați, joi seara, la ora 18:45, să intervină pentru lichidarea unui incendiu produs într-o gospodărie din localitatea Valcău de Jos. Echipele de pompieri s-au deplasat la fața locului cu două autospeciale de intervenție și un echipaj SMURD. Sosind la locul evenimentului, pompierii au constatat faptul că incendiul se manifesta la acoperişurile unei case de locuit şi al unei anexe, pe o suprafață de aproximativ 150 metri pătrați, flăcările fiind propagate şi la acoperişul anexei vecine pe circa 100 mp.
Având în vedere suprafața mare pe care se manifesta incendiul, dar și faptul că exista pericolul ca acesta să se extindă și la construcțiile învecinate, aflate la mică distanță de imobilele în flăcări, s-a luat măsura suplimentării forțelor și mijloacelor de la locul intervenției. Astfel, la locul evenimentului s-a deplasat o autospecială de intervenție din cadrul Secţiei de pompieri Şimleu Silvaniei, precum și o autospecială de stingere din cadrul serviciului voluntar pentru situații de urgență Crasna, o cisternă cu apă de la SVSU Boghiş şi personal de la SVSU Valcău.
Cauza probabilă de incendiu a fost de natură electrică (un echipament de iluminat improvizat în anexă).
În urma incendiului, au ars aproximativ 150 de metri pătrați din acoperişul casei şi anexei şi o serie de bunuri (două motociclete, piese de mobilier, lemne pentru foc, circa două tone de plante furajere), aproximativ 100 metri din acoperişul anexei vecine.
Echipajul SMURD de la faţa locului a transportat-o la spital pe proprietara locuinței, care a suferit un atac de panică în urma acestui eveniment.

Leave a Comment