Incendii în Zalău și Sînmihaiu Almașului

Dispeceratul ISU-Ambulanţă a fost sesizat, luni seara, prin numărul unic de urgenţă 112, că au fost observate degajări mari de fum pe scara unui bloc situat pe strada Victor Deleu, din Zalău.
Pompierii zălăuani s-au deplasat imediat la faţa locului cu două autospeciale cu apă şi spumă, o ambulanţă SMURD şi au identificat un incendiu la apartamentul de la parterul imobilului.
Din cauza fumului dens din imobil salvatorii au evacuat preventiv, aproximativ 17 locatari. După ventilarea fumului şi lichidarea incendiului locatarii s-au putut întoarce în apartamente.
Cauza probabilă a fost de natură electrică (efect termic de la un tablou de distribuţie suprasolicitat). Au ars piese de mobilier, şi au fost degradată aparatură electrocasnică, uşa de la intrare şi alte bunuri.
Din fericire, nu au existat persoane rănite.


Un alt eveniment nedorit a avut loc marți dimineața, la ora 4.45. Punctul de lucru Sînmihaiu Almaşului a fost solicitat să intervină la un incendiu izbucnit la un depozitul de fân al unei gospodării din localitatea Poarta Sălajului.
Cauza probabilă a fost folosirea intenţionată a unei surse de aprindere de către o persoană neidentificată pentru a genera incendiul. Au ars aproximativ o tonă de plante furajere.

Leave a Comment