Încă un bărbat arestat în dosarul braconierilor

O nouă arestare în dosarul sălăjenilor acuzaţi de deţinere ilegală de arme şi braconaj cinegetic. Un bărbat în vârstă de 44 de ani din localitatea Moiad a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, după ce magistraţii Judecătoriei Şimleu Silvaniei au admis luni, 11 septembrie, propunerea formulată în acest sens de către procurori. Decizia instanţei poate fi atacată în termen de 48 de ore de la pronunţare.
Călin Dorin Ciorocan este acuzat de către oamenii legii de săvârşirea infracţiunilor de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, braconaj cinegetic şi uz de armă fără drept. Cu prilejul percheziţiilor făcute la domiciliul sălăjeanului, poliţiştii au descoperit o armă letală cu glonţ şi muniţia aferentă, precum şi două arcuri de tip sportiv cu săgeţi, care au fost ridicate în vederea confiscării.
În acelaşi dosar au fost arestaţi vineri, 8 septembrie, alţi doi bărbaţi din Sălaj, cercetaţi sub aspectul comiterii infracţiunilor de braconaj cinegetic, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, uz de armă fără drept şi contrabandă. Cele patru percheziţii efectuate cu o zi înainte în Pustă, Moiad și Criștelec au scos la iveală patru arme letale deținute ilegal, din care trei arme letale de tir sportiv cu glonț (două neavând serii sau elemente de identificare) și o armă letală cu glonț, care nu avea serie și era prevăzută cu lunetă și armortizor. Toate erau încărcate, având cartuș pe țeavă, iar suspecții au declarat polițiștilor că armele au fost procurate dintr-o țară europeană și au fost introduse în țară ilegal.
În cadrul aceleiaşi acţiuni a poliţiştilor de la Biroul arme, explozivi şi substanţe periculoase au fost ridicate în vederea confiscării o armă neletală de tir sportiv cu aer comprimat, care nu avea serii sau elemente de identificare, 222 bucăți de cartușe, patru bucăți de articole pirotehnice; două arcuri, 23 de săgeți (folosite la vânătoare ); opt lanterne ( șase de mână și două cu proiectoare), cinci trofee de căprior; trei trofee de mistreț; o piele de vulpe și 100,75 kg carne vânat, care a va fi expertizată pentru stabilirea speciei.
Cei trei bărbaţii braconau pe fondurile de vânătoare 30 Carastelec şi 31 Lapiş.

Leave a Comment