Încă 30 de zile „la răcoare” pentru capii reţelei de măsluire a păcănelelor

Stelian Danco şi Radu Ciascai, liderii reţelei specializate în măsluirea jocurilor de noroc, vor sta încă 30 de zile după gratii, au decis, luni, magistraţii Tribunalului Sălaj. Instanţa a respins ca neîntemeiate cererile celor doi de înlocuire a măsurii arestării preventive şi a dispus ca Danco să rămână în arest cel puţin până în 28 aprilie, iar Ciascai, până în 27 aprilie.
Alţi trei membri ai reţelei – Remus Paneş, Alexandru Gâlgău şi Claudiu Coman – au scăpat de arestul la domiciliu. Judecătorii au înlocuit măsura amintită cu cea a controlului judiciar, pe o perioadă de 30 de zile, timp în care inculpaţii trebuie să respecte mai multe obligaţii. Astfel, ei se vor prezenta la DIICOT-Biroul Teritorial Sălaj şi la judecătorul de drepturi şi libertăţi ori de câte ori vor fi chemaţi, vor informa de îndată judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Sălaj cu privire la schimbarea locuinţei şi se vor prezenta la organul de poliţie desemnat cu supravegherea lor, respectiv la Biroul de Supravegheri Judiciare din cadrul IPJ Sălaj, conform programului de supraveghere întocmit de acesta sau ori de câte ori este chemat.
Pe durata controlului judiciar, cei trei nu au voie să depăşească limita teritorială a judeţului Sălaj decât cu încuviinţarea prealabilă a judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului, să comunice cu inculpaţii, cu suspecţii şi cu martorii şi nici să deţină, să folosească ori să poarte arme. Încălcarea cu rea-credinţă a acestor obligaţii poate atrage înlocuirea controlului judiciar cu arestul la domiciliu ori cu arestul preventiv.
Reamintim că în 29 octombrie 2015, în urma unor percheziţii domiciliare, procurorii DIICOT Sălaj au destructurat un grup infracţional specializat în măsluirea păcănelelor. Anchetatorii au găsit găsit şi ridicat aproape 26 de kilograme de aur, circa 2,3 milioane de lei, 291.545 de euro, 3.596 de lire sterline, 415 dolari, documente contabile, 30 de calculatoare şi laptopuri, 40 memory-stick-uri, precum şi un seif în care se găseau 129.080 euro, 175.799 de lei, precum şi 561,66 grame aur.
Opt persoane au fost reţinute şi arestate, ulterior. Dintre acestea, doar Stelian Danco şi Radu Ciascai se mai află în detenţie.
Potrivit anchetatorilor, Stelian Danco, Radu Ciascai şi Remus Paneş, administratori şi asociaţi la mai multe societăţile comerciale, au obţinut sume importante de bani din exploatarea vulnerabilităţilor sistemelor de înregistrare a sistemelor de joc şi din neînregistrarea parţială a veniturilor în documentelor financiar contabile, profiturile ilicite obţinute fiind utilizate pentru achiziţionarea unor bunuri mobile şi imobile.

Leave a Comment