Inaugurare la Bădăcin: Casa Memorială ”Iuliu Maniu” îşi deschide porţile pentru public

Casa Memorială ”Iuliu Maniu” din Bădăcin se pregătește să își deschidă larg porțile pentru public. Inaugurarea va avea loc  sâmbătă – 12 octombrie. ”Cu bucurie vă anunțăm că Parohia Greco-Catolică Bădăcin va inaugura în data de 12 octombrie 2019, începând cu ora 12, Casa Memorială <<Iuliu Maniu>>. Ne-ați face o mare onoare dacă ați accepta invitația noastră de a participa la acest eveniment cu o încărcătură istorică cu totul specială”, a precizat Cristian Borz -paroh al Parohiei Greco-Catolice ”Întâmpinarea Domnului” din Bădăcin și coordonator al acestui proiect de suflet.

Potrivit sursei menționate, după aproximativ o perioadă de patru ani de restaurări și lucrări, locul natal al marelui om politic va deveni un spațiu viu, în care se vor desfășura diferite activități culturale, sociale și spirituale, destinate cu predilecție tinerelor generații, așa cum și-a dorit Iuliu Maniu. Lucrările au început în octombrie 2015, iar în  cursul lunii septembrie s-a încheiat amenajarea interioară a casei și curtea exterioară, cu ultimele detalii. Manifestările vor debuta la ora amintită, 12.00, cu o slujbă de sfinţire a Casei Memoriale  ”Iuliu Maniu”  – în prezenţa  PS Virgil Bercea episcop greco-catolic de Oradea, depuneri de coroane la bustul lui Iuliu Maniu şi vor  continua  cu discursuri şi vizitarea casei.

Alte articole

One Thought to “Inaugurare la Bădăcin: Casa Memorială ”Iuliu Maniu” îşi deschide porţile pentru public”

  1. Ioan

    Toti oamenii normali la cap, deci cu cel putin un neuron functional , se intreaba pe drept cuvant , ce au cautat PeNe(De)Leprele de frunte la Casa Memoriala I. MANIU , stiut fiind ca din punct de vedere politic , Maniu a fost tzaranist , dusman de moarte al liberalilor , iar ca si caracter a fost UN MARE OM , spre deosebire de acesti politruci NEOAMENI , fripturisti , tradatori de neam/tara ??!!

Leave a Comment