Înaintări în grad cu ocazia Zilei Jandarmeriei Române

Sala de şedinţe „Porolissum” a Consiliului Judeţean  a găzduit luni, 3 aprilie, şedinţa festivă prilejuită de aniversarea a 167 de ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Române.

La acest eveniment deosebit pentru jandarmii sălăjenii au participat ca invitaţi, prefectul judeţului Sălaj, Florin Florian, primarul municipiului, Ionel Ciunt, preşedintele Consiliului Judeţean Sălaj, Tiberiu Marc, şefi de instituţii cu care Jandarmeria cooperează şi colaborează, cadre în rezervă, ofiţeri şi subofiţeri din cadrul I.J.J. Sălaj. Activitatea a debutat cu un scurt istoric, prezentat de dr. Dănuţ Pop, directorul Direcţiei Judeţene a Arhivelor Sălaj, privind semnificaţia zilei de 3 aprilie 1850 când, printr-un ofis domnesc, domnitorul Grigore Alexandru Ghica a aprobat hotărârea Divanului obştesc, semnând „Legiuirea pentru reformarea Corpului slujitorilor în jandarmi”. În continuare, lt. col. Bărburaş Adrian, preşedintele Asociaţiei Sportive „Meseşul”, a condus activitatea de premiere a căştigătorilor Cupei Jandarmeriei 2017 iar prefectul judeţului Sălaj a adresat un mesaj de felicitare jandarmilor sălăjeni.

De asemenea, cu ocazia sărbătoririi Zilei Jandarmeriei, prin ordin al  Ministrului Afacerilor Interne,  a fost înaintat în gradul următor, înaintea expirării stagiului minim, un ofiţer a fost înaintat în gradul de locotenent-colonel –  maiorul Fărcaş Vasile.

Prin ordin al Inspectorului-şef al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Sălaj, lt.col. Vasile-Adrian Cigăran, pentru „îndeplinirea exemplară a atribuţiilor de serviciu”, au fost înaintaţi în gradul următor, înaintea expirării stagiului minim, trei subofiţeri: în gradul de Plutonier adjutant – Plutonier-major Lungu Lucian,  Plutonier-major Remeş Dorin şi Plutonier-major Seres Alexandru-Sandor.

Tot cu această ocazie, şeful Inspectoratului de jandarmi Sălaj a acordat un număr de 23 de felicitări şi 23 de mulţumiri, conform regulamentelor militare, personalului care s-a remarcat prin profesionalism şi conduită ireproşabilă în timpul serviciului şi în societate.

Leave a Comment