În Zalău, elevii din clasele a VIII-a și a XII-a se întorc în bănci

Elevii zălăuani din clasele a VIII-a și a XII-a merg la cursuri, începând de joi – 11 februarie. Decizia a fost luată de Comitetul  Județean pentru Situații de Urgență în cursul zilei de astăzi, 10  februarie în contextul în care incidența cazurilor de Covid-19 a scăzut, ajungând în prezent la 2.96, municipiul Zalău fiind în scenariul II (scenariu galben). Vizați sunt elevii de gimnaziu, dar și cei de liceu de la: Liceul de Artă „Ioan Sima” Zalău, Liceul Tehnologic „Voievod Gelu” Zalău, Liceul Ortodox „Sfântul Nicolae” Zalău, Școala Gimnazială „Porolissum Zalău”, Școala Gimnazială „Iuliu Maniu” Zalău, Liceul Pedagogic „Gheorghe Șincai” Zalău, Colegiul Tehnic „Alesandru Papiu Ilarian” Zalău, Școala Gimnazială „Gheorghe Lazăr” Zalău, Palatul Copiilor Zalău, Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Zalău, Școala Gimnazială „Simion Bărnuțiu” Zalău, Școala Gimnazială „Corneliu Coposu” Zalău, Liceul Tehnologic „Mihai Viteazul” Zalău, Colegiul Național „Silvania” Zalău, Școala Postliceală Sanitară Zalău, Școala Postliceală Sanitară „Christiana” Zalău și Centrul de Educație Incluzivă „Speranța” Zalău.

Scenariile de funcționare

Potrivit hotărârii, cursurile în unitățile de învățământ se vor desfășura după cele trei scenarii de funcționare. Astfel, scenariul I  (scenariul verde) implică participarea zilnică a tuturor preșcolarilor de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, dacă incidența cumulată în ultimele 14 a cazurilor din localitate este mai mică sau egală cu 1/1000 de locuitori; scenariul II (scenariul galben) implică participarea zilnică, cu prezența fizică, în unitățile de învățământ a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a, a XII-a și a XIII-a și a celor din ani terminali din învățământul profesional și postliceal, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de prorecție, respectiv participarea zilnică, în sistem on-line, a elevilor din celelalte clase/an de studii dacă incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 1/1000, dar mai mică sau egală cu 3/1000 de locuitori), și scenariul III (scenariul roșu). Acesta din urmă implică participarea zilnică a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, respectiv participarea zilnică, în sistem online, a elevilor din celelalte clase sau an de studiu, dacă incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 3/1000 de locuitori.

Alte articole

One Thought to “În Zalău, elevii din clasele a VIII-a și a XII-a se întorc în bănci”

  1. Acum sa vezi explozie de cazuri COVID

    Sa tii 50 de minute vreo 30 de persoane (inclusiv profesori) in aceeasi sala de clasa. Bine ca cei din prefectura si-au acordat singuri spor de COVID.

Leave a Comment