În toate localităţile judeţului, deşeurile se colectează selectiv

Sălajul este printre puţinele din ţară în care e funcţional Sistemul de Management Integrat a Deşeurilor (SMID), toate localităţile beneficiind de colectare selectivă a deşeurilor. Afirmația a fost făcută de directorul Agenţiei pentru Protecţia Mediului (APM) Sălaj, Aurica Grec, în cadrul şedinţei lunare a Comisiei de Dialog Social, care a avut loc joi- 29 august. La nivelul judeţului nu sunt identificare, în prezent, surse de poluare cu impact major asupra mediului şi al atmosferei. Aurica Grec a precizat faptul că poluarea care totuşi există are ca surse principale traficul rutier, infrastructura de transport necorespunzătoare pe unele porţiuni de drum, şantierele de lucrări de construcţii şi încălzirea rezidenţială, în special cea cu combustibili solizi. Măsurătorile din 2018 arată depăşiri pentru acumulările de ozon, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, luminozitate şi temperaturi ridicate, şi dispersiei scăzute. De asemenea, au fost depăşiri şi în cazul particulelor în supensie PM10, cauzate de emisiile provenite de la centralele locuinţelor. Pe de altă parte, potrivit determinărilor nu există depăşiri în cazul poluanţilor gazoşi, nu s-au înregistrat ploi acide, iar radioactivitatea aerului nu a înregistrat depăşiri ale valorilor admise, se precizează într-o informare a Prefecturii Sălaj.

Alte articole

4 Thoughts to “În toate localităţile judeţului, deşeurile se colectează selectiv”

 1. Comunistul

  Aurica Grec, hai sa ne mintim ca pe vremea comunistilor! Ce selectare selectiva sa face in Zalau, de exemplu? Niciuna. Si daca toti tacem, chiar te cred cei de la Bucuresti!

 2. Roza

  Cand vad ca containerele cu gunoiul menajer se toarna in aceias masina cu containerele de hartie, plastic sticla, nu mai am chef sa ma straduiesc sa le selectez.

 3. Anonim

  Iesiti din birouri și vedeți poluarea pe orice vai in orice pădure cu moloz cauciucuri și plastice auto

 4. Scutecist de Bobota

  In ziarul de azi, nici un cuvintel despre copiii de la Bobota, obligati sa-si puna pempersi la biserica? Bine ca a aparut pe Mediafax, sa vada toata tara minunea din satul unde pe Coposu l-au primit cu oua stricate.

Leave a Comment