În Pădurea Panic, angajaţii Consiliului Judeţean Sălaj au plantat 1.000 de puieţi de stejar

Consiliul Județean (CJ) Sălaj a organizat vineri, 8 octombrie, în parteneriat cu Direcția Silvică Sălaj, o acțiune de plantare de puieți în Pădurea Panic. La eveniment au participat președintele Dinu Iancu-Sălăjanu, vicepreședintele Szilágyi Róbert István, administratorul public al județului, Marian-Paul Maghiu, precum și câteva zeci de angajați ai instituției, aceștia reușind să planteze 1.000 de puieți de stejar.

„Protejarea mediului înconjurător constituie obligaţia şi responsabilitatea tuturor, de la autorități publice, la companii și cetățeni. Este o datorie pe care fiecare dintre noi o are față de natură și față de generațiile viitoare. Prin acțiunea ecologică de astăzi ne dorim să contribuim la creșterea suprafeței împădurite din județ, la îmbunătățirea calității aerului, la susținerea unui mediu curat și verde și, de ce nu, să lansăm un îndemn către comunitate pentru a planta mai mult, a îngriji și iubi natura. Mă bucur că angajații CJ Sălaj s-au alăturat acestei inițiative și le mulțumesc pentru implicare. Mulțumiri se cuvin și angajaților Direcției Silvice, care ne-au pus la dispoziție puieții și ne-au oferit suportul tehnic. Aștept cu nerăbdare momentul în care puieții plantați astăzi se vor transforma în stejari falnici”, a afirmat Dinu Iancu-Sălăjanu, președintele CJ Sălaj.

Evenimentul a fost organizat cu respectarea tuturor normelor de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2, toți participanții fiind persoane vaccinate împotriva Covid-19. Direcția Silvică Sălaj administrează 65.000 de hectare de pădure, din care 26.000 de hectare reprezintă pădure proprietate publică a statului.

În cadrul campaniei de împăduriri din primăvara acestui an, în județ au fost plantați peste 80.000 de puieți, pe o suprafață totală de 16,5 hectare, la care se adaugă peste 60 de hectare regenerate natural.

3 Thoughts to “În Pădurea Panic, angajaţii Consiliului Judeţean Sălaj au plantat 1.000 de puieţi de stejar”

 1. Chiorean-Eugen-Petrisor

  Felicitarii cu Augur si multumirii depline,pe toate planurile,celor care au facut aceasta fapta demna,Celor care au taiat si taie in continuare Padurile Noastre ale Romaniei sa fie pedepsitii asa cum fac cu Aurul nostru Verde,Legea sa se respecte in Romania si sa se puna in aplicare,celor care defriseaza padurile noastre as propune sa li se taie mainile sa simta si ei acea durere cumplita ca ceea ce ne-a lasat Bunul dumnezeu in a ne bucura omul sa nu distruga. Poate ca am fost dur cu ce am relatat dar numai asa se poate opri furturile in aceasta tara.

 2. Anonim

  Deci vineri 8 oct.nimeni nu a lucrat la CJ. și nu s-au dărâmat cerul. De ce această acțiune nu s-au organizat într-o zi liberă ? Oare ce concluzie se poate trage ?

 3. Ioan

  Pe cand urmeaza sa declansati actiunea cu titlul:
  „Hotzii de lemne: au plantat de 10 ori mai multi puieti, decat au taiat” ?
  (intocmai precum zicea legislatia suedeza de prin 1910)

Leave a Comment