Imagini revoltătoare! Copii puși să facă mătănii și să sărute asfaltul la un festival din Sălaj

Câțiva copii au fost puși să facă mătănii și să sărute asfaltul la un festival din Sălaj, de către reprezentanții unei asociații creștine. O femeie le spune să își ia scutece dacă nu rezistă două ore fără toaletă. Cei care nu se adaptează să plece la citit: „ieșiți speakeri motivaționali”.
În spațiul public a fost distribuită o filmare în care mai mulți copii sunt obligați să facă 20 mătănii în aer liber și să își facă cruci în timp ce sărută asfaltul, în cadrul unei acțiuni organizate de o asociație creștină din județul Sălaj.
O femeie care îi însoțea din partea asociației le cere un comportament corespunzător la slujbă, avertizându-i pe cei care „nu pot rezista două ore” să își pună pamperși.
„Ziceți în gând toți <Doamne, iartă-mă>. Acuma vreau să fac o completare, părerea cercetașilor francezi a fost că Darius a fost cel mai atent la Sfânta Liturghie, el fiind exemplul pe care ar fi bine să îl urmați. În rest, cei care credeți că nu vă puteți abține două ore de la toaletă, de la una de la alta, sau rămâneți acasă sau vă puneți pampers sau găsiți alte soluții. De aici înainte vă cer conduită, comportament corespunzător. Aveți grijă că duminică este ziua festivă a Festivalului Inimioarelor Fericite, iar primul moment este participarea la Sfânta Liturghie de la Bobota”, a spus femeia.
Pe filmare se aude unul dintre copii care spune că a făcut 20 de mătănii și că a terminat, iar un altul se plimbă prin fața grupului, fiind admonestat de femeie și obligat să mai facă 10 mătănii.
„La Sfânta Liturghie de la Bobota va fi mult mai lejer decât astăzi, pentru că nu este în biserică, se slujește în altarul de vară, e mai mare relaxare, băncile de la liziera pădurii, pentru copii e mai mult decât perfect. Acolo se stă în bancă, se stă în picioare în momentele când se stă în picioare și nu se merge la toaletă în pădure, nu se umblă după apă. Înainte veți primi de toate, veți fi pregătiți. De acum vă spun, să nu avem surprize, că duminică nu va bate nimeni mătănii. Vom avea o cameră pregătită la baza asociației și cine nu știe să se încadreze în grup va putea să citească o carte liniștit, avem tot felul de cărți, ieșiți de acolo speakeri motivaționali”, a continuat femeia, care l-a mai pus pe un alt copil să facă 5 mătănii deoarece avea chef de vorbă.
Reprezentanții asociației au refuzat să comenteze imaginile, declarând că „au fost scoase din context”.
„Vom formula un punct de vedere și îl vom comunica. Dar, momentan, muncim și nu ne putem ocupa de dreptul la replică în detrimentul programelor de final de vacanță”, au transmis reprezentanții asociației.
Asociația a fost înființată în scop umanitar și se ocupă de organizarea și desfășurarea de activități filantropice, acordarea de sprijin material persoanelor aflate în nevoie, inițierea și derularea de activități de susținere și consiliere, în urma cărora sunt ajutate financiar și material persoane defavorizate cum ar fi copii, tineri fără loc de muncă, pensionari, persoane cu venituri mici sau care au probleme de sănătate.
„Festivalul Inimioarelor” a avut loc lângă Mănăstirea Bobota, județul Sălaj, în program fiind prevăzută participare la Sfânta Liturghie dedicată copiilor.
Contactați, reprezentanţii Bisericii Ortodoxe au precizat că asociația acuzată că i-a obligat pe copii să facă mătănii „nu este un aşezământ bisericesc şi nu este coordonată de Biserică”. „Persoanele care şi-au permis să comită o asemenea faptă revoltătoare nu sunt angajatele Bisericii şi nu o reprezintă. Este evident că obligarea unor copii sau a oricui altcuiva la practicarea unor gesturi cu semnificaţie religioasă este absurdă, Biserica însăşi denunţând o asemenea atitudine care nu are nicio legătură cu spiritul creştin”, au menționat reprezentanții Bisericii Ortodoxe Române.

Alte articole

10 Thoughts to “Imagini revoltătoare! Copii puși să facă mătănii și să sărute asfaltul la un festival din Sălaj”

 1. Anonim

  Lovitura de stat a aruncat tara in Evul Mediu. Scandalos, acest festival a fost organizat cu bani publici. IATA pe ce se cheltuie banul public in democratie !

  1. Anonim

   in loc sa finanteze invatamantul LAIC, statul finanteaza Biserica !
   am ajuns un popor prost, bolnav, corrupt, dar mare CREDINCIOS ! suntem de tot rahatul !

 2. Anonim

  În timp ce în România se face asemenea prozelitism și societatea se îndreaptă spre fundamentalism, cu 99,5% din populație declarați creștini, în Estonia e invers, peste 75% din locuitori sînt fără religie. România este dominată de corupție, hoție, criminalitate…

 3. Anonim

  România: 99,5% creștini. Estonia: 75% fără religie. Unde-i mai mare corupția, hoția, criminalitatea?

 4. Anonim

  IATA cum cheltuie statul democratic banul public pentru vacanta de vara a copiilor. In socialism, banii erau cheltuiti pentru tabere la mare, la Navodari, de exemplu. Judecati cum e mai bine !

 5. SiLa

  Exagerare de dragul unui scandal. In fine, daca atat ati retinut, cel mai probabil v-as explica in van ca „matania” nu presupune sarutarea asfaltului/pamantului, ci apropierea fruntii de pamant prin ingenunchere. Ca gest religios e o forma de a-ti exprima smerenia fata de Creator. Asadar, copiii, facand matanii, nu au sarutat asfaltul cum „scandalos” insinueaza autorul, strain, evident de acest gen de manifestari religios-ortodoxe. Dar, probabil, daca-i punea sa faca flotari sau genuflexiuni intr-o tabara cu caracter Religios, pt deontologii de serviciu era in firescul neomarxismului importat si promovat intens si la noi.

  1. Anonim

   draga SIla, unde dracu ai vazut tu „smerenie” in filmare? asta e religie cu forta !

 6. Anonim

  Daca bor se dezice de astia, de CE cj a finantat acest ong? Chiar sa, vine lelea floare si primeste bani publici ca sa puna copii sa faca matanii ?

  1. Anonim

   Pt 19:09… La cum scrii/te exprimi, sunt convins ca „lelea Floare” ti-ar da sa faci muulte matanii:)))

 7. "cercetașilor francezi " astia cine mai sunt?

  cine sunt francezi astia? si asta e treaba lor sa vada care e mai linistit in biserica? maine ne trezim ca ii drogatii copii cu calmanrte sa stea linistiti la biserica ! ce zice preavopsitul nostrum sexpiscol ?
  Reprezentanții asociației sunt: ——–??? cine sunt indivizii?
  reprezentanţii Bisericii Ortodoxe : ——? cine sunt astia? de la Salaj? de la Bobota? de la Bucuresti?
  ce articol mai e si asta?

Leave a Comment