Hoţ prins în urma unui apel telefonic

Un bărbat, în vârstă de 39 de ani, din Târgu Mureş, stabilit ilegal în Şimleu Silvaniei, care, în perioada martie-octombrie, a furat din şase locuinţe diferite sume de bani şi bunuri, a fost prins luni, 21 octombrie, de poliţiştii sălăjeni. Acesta este cercetat în prezent de poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Zalău.

Conform informaţiilor furnizate de biroul de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Sălaj, bărbatul, Ferenc S., s-a folosit de acelaşi mod de operare în toate cazurile, respectiv suna la uşa apartamentelor şi în momentul în care proprietarul deschidea (de obicei, persoane în vârstă), îi spunea că i-a adus ulei unui vecin, însă acesta nu este acasă şi ar vrea să-l lase acolo. De bună credinţă, oamenii îl invitau în casă, deşi bărbatul nu avea asupra lui niciun bagaj şi pretexta că uleiul este în maşină. Odată ajuns în locuinţă, bărbatul cerea un pahar cu apă sau o sacoşă cu care să aducă uleiul, iar când proprietarii se îndepărtau, fura lucrurile care-i erau la îndemână şi pleca.
Bărbatul a fost prins şi reţinut de poliţiştii de siguranţă publică din Zalău în urma unui apel la numărul unic de urgenţă 112, când o persoană a anunţat că un bărbat suspect a sunat la uşa sa şi i-a spus că distribuie ajutoare.
De asemenea, potrivit sursei citate, Ferenc S. este cercetat şi de poliţiştii din Şimleu Silvaniei, după ce a furat din casa unui bărbat suma de 2.100 de lei.
Parchetul de pe lângă Judecătoria Zalău a dispus, marţi, 22 octombrie, faţă de Ferenc S., luarea măsurii preventive de a nu părăsi localitatea, respectiv Şimleu Silvaniei, unde locuieşte în concubinaj, fără forme legale.
Pe această cale, reprezentanţii IPJ Sălaj recomandă tuturor cetăţenilor să nu permită accesul în locuinţă niciunei persoane necunoscute, indiferent de pretextul sub care se prezintă la uşa apartamentului acestora, să închidă uşa şi să sune la Poliţie.

Alte articole

Leave a Comment