Hans G. Klemm – ambasadorul SUA în România, invitat de onoare la masa rotundă organizată de municipalitate pe tema Holocaustului

La invitatia președintelui Comunității evreiești din Zalău, Dan Has, Ambasadorul Statelor Unite ale Americii, Hans G. Klemm a fost prezent la Zalău, într-o vizită de două zile, cu ocazia evenimentelor legate de comemorarea victimelor Holocaustului. În memoria celor căzuţi, Comunitatea Evreilor Zalău, Federaţia Comunităţilor Evreieşti din România împreună cu Primăria Municipiului Zalău, au organizat, în 30 ianuarie 2018, a III-a ediţie a evenimentului “Comemorarea Zilei Internaţionale a Victimelor Holocaustului”.

La evenimentul desfășurat în sala “Avram Iancu” a Primăriei Zalău au participat Hans Klemm – ambasadorul S.U.A în România, Igor Iniushkin,  ministru-consilier al Ambasadei Federației Ruse în România, Botond Zakonyi – ambasadorul Ungariei în România, Dan Has, președintele comunității evereiești din Zalău, Marieta Safta – secretar de stat în Ministerul Justiţiei, Aurel Vainer – preşedintele Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România, prim-rabin Rafael Shaffer – Federaţia Comunităţilor Evreieşti din România, Felix Koppelman – preşedintele Comunităţii Evreieşti din Oradea, deputatul Silviu Vexler – Minoritatea Evreilor din România şi prof. univ. dr. Lucian Nastasa Kovacs – director al Muzeului de Artă Cluj Napoca, oficialități din conducerea județului și municipiului, directori ai unor instituții sălăjene, cadre didactice și elevi. Înaltul oaspete a vizitat, în cursul amiezii, Clădirea Transilvania, din municipiu.

În 27 şi 29 mai şi 2 iunie 1944, 8.600 de evrei – femei, bătrâni, copii din judeţ, care nu au fost duşi la muncă forţată în Ucraina, au fost deportaţi la lagărul de la Auschwitz, în trei transporturi. Din miile de evrei din Sălaj deportaţi la Auschwitz, s-au întors doar 150.

5 Thoughts to “Hans G. Klemm – ambasadorul SUA în România, invitat de onoare la masa rotundă organizată de municipalitate pe tema Holocaustului”

 1. Anonim

  AI VAZUT CE A SCRIS FARCAS: Mai mult, acesta a stat la semafor si a asteptat pana cand se face verde pentru a putea trece spre zona Primariei Zalau. SENZATIONAL!

 2. Tăunu

  Evreii au fost trimişi la Auschwitz de către autorităţile maghiare care stăpâneau vremelnic Ardealul de Nord, urmare diktatului de la viena. Alo, MS, nu va-ţi pus problema de ce vine şi ambasadorul Ungariei ?

  1. Anonim

   du-te-n correa de nord

  2. Anonim

   Adevărat, dar pe unii îi doare adevărul.

 3. Anonim

  Niște papagali de români, care habar nu au, ascultă o istorie falsă scrisă de evrei.

Leave a Comment