UPDATE Grav accident de muncă la Tenaris

UPDATE Contactaţi, reprezentanţii societăţii ne-au transmis că bărbatul implicat în accidentul de muncă este angajat al unei companii externe. „Azi noapte, în jurul orei 1.30, un angajat al unei companii externe, care efectua operația de reglare a unui senzor din secția Laminorul Continuu, a suferit un accident. Primul ajutor i-a fost oferit imediat la fața locului de angajații TenarisSilcotub din zonă și personalul cabinetului medical, iar apoi a fost transportat la Spitalul Județean de Urgență din Zalău pentru diagnosticare și îngrijiri medicale. TenarisSilcotub asigură tot suportul autorităților competente în vederea realizării investigațiilor pentru a stabili cauzele și circumstanțele exacte în care s-a produs accidentul”, au precizat oficialii Silcotub.

În cauză, poliţiştii fac cercetări pentru a stabili cu exactitate încadrarea juridică. „În cauză se efectuează cercetări pentru a stabili dacă fapta se încadrează la art. 349 Noul Cod Penal – Neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate ori la art. 350 – Nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă. După ce va fi stabilită încadrarea juridică, se va începe urmărirea penală in rem”, a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj, Maria Cristea.

ŞTIRE INIŢIALĂ

Un bărbat de 58 de ani a ajuns în stare gravă la spital după ce a fost implicat într-un accident de muncă produs în noaptea de joi spre vineri, într-o hală a fabricii Tenaris Silcotub.
La faţa locului a intervenit un echipaj al Ambulanţei, care a transportat victima la Urgenţa Spitalului Judeţean Zalău, de unde a fost ulterior transferată la o clinică din Cluj, pentru a fi supusă unei intervenţii chirurgicale.

Potrivit dr. Ioan Cordea, purtătorul de cuvânt al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Sălaj, bărbatul şi-a prins piciorul într-un utilaj, suferind fractură de tibie şi peroneu.
Acesta este al doilea accident de muncă produs în fabrica de ţevi de la Zalău în doar o lună, după ce în 16 august, un angajat în vârstă de 38 de ani s-a prăbuşit în gol de la 6 metri, în condiţiile în care echipamentul de siguranţă a cedat.

3 Thoughts to “UPDATE Grav accident de muncă la Tenaris”

 1. Anonim

  Fabrica blestemata! Condusa de nemernici, avari,oameni care isi vad doar interesul lor si profit de sultani! Chiar cu pretul sanatatii si vietii oamenilir pe care ii trateaza ca pe sclavi. Pic de rusine n are conducerea, tace ca vaca si merge inainte! Cat o mai merge. Plecati de la ei care inca le mai slugariti! Pt metalurgie salariile in UE sunt de peste 3500 euro, cat putem fi de orbi!!!!!!!
  Sa se duca la vale cu fabrica cu tot de unde au venit. Pe vremea tevilor muncitorii erau platiti ASA cum meritau si tratati cu respect. Acum doar salarii de femei de serviciu si batjocura! N-ati avea noroc distrusilor, sunteti rusinea patronatului industrial.

  1. Anonim

   bietii oameni (slugi mai bine zis) de la atata odihna se intampla ce se intampla…..baga 12 ore zi de zi…si te miri ? ca mai rezista?da pe sefi nu-i intereseaza..ca ei bine mersi stau in birouri la aer conditionat…..doar 8 ore pe zi………ce e de zis ..mai bn ar pleca oamenii la alte firme….si pt bani mai putini dar sa fie respectati….nu batjocoriti….idem este si la MICHELIN….2 firme cica renumite in zalau dar…….is gunoaie toti….isi bat joc de oameni…..RUSINE

 2. Anonim

  Patronează multimilionara și cu El Padre zis și Bătrânul aka the boss, dorm liniștiți! Nici în cot nu ii doare, un amarat in minus la munca, ei și ce? Cât lumea muncește pe 1500 de lei ridicându și viața, de ce sa nu profite, pt o viață mai bună și un trai fericit,mai ales pe lumea de dincolo, că duci totul cu tine acolo!!! ???☠️☠️☠️

Leave a Comment