Garnizoana din Şimleu Silvaniei, la ceas aniversar

Batalionul 315 Artilerie „Simion Bărnuţiu” din cadrul garnizoanei Şimleu Silvaniei va găzdui vineri, 27 septembrie, o serie de activităţi prilejuite de împlinirea a 45 de ani de la înfiinţarea unităţii. Programul festiv va demara în jurul orei 12, când pe platoul unităţii va avea loc ceremonialul religios militar. Potrivit informaţiilor furnizate de Gigi Dumbravă, comandantul Batalionul 315 Artilerie „Simion Bărnuţiu”, după încheierea ceremonialului, va fi ţinut un scurt moment de reculegere la biserica garnizoane, după care vor avea loc serie de activităţi specifice, precum vizitarea „Sălii tradiţiilor” sau vizitarea şi prezentarea standurilor de tehnică militară. La eveniment, după cum a explicat şeful unităţii militare, sunt aşteptate peste 150 de persoane, printre care se numără şefi de instituţii din judeţ, oameni politici, preoţi şi nu în ultimul rând foste cadre militare.

Istoria Batalionului 315 Artilerie începe în 1 octombrie 1968, când prin Ordinul ministrului Forţelor Armate nr. M-61 din 24 septembrie 1968 se înfiinţează Regimentul 315 Artilerie, indicativ numeric 01307, având garnizoana de dislocare Şimleu Silvaniei.
În perioada de la înfiinţare până în 1 august 1995 au fost aduse modificări structurale la nivelul subunităţilor regimentului, ca urmare a tendinţelor de modernizare a armamentului şi înzestrării cu armament şi tehnică de luptă la nivelul cerinţelor perioadei respective. În 1aprilie 2006 se schimbă denumirea în Batalionul 315 Artilerie, iar un an mai târziu, i se conferă denumirea onorifică de „Simion Bărnuţiu”.

Alte articole

6 Thoughts to “Garnizoana din Şimleu Silvaniei, la ceas aniversar”

 1. Zălăuan

  Acest regiment a fost creat pt. apărarea regimului socialist.
  Cum acest obiectiv nu a fost atins, dacă tot nu s-a desfiinţat regimentul atunci pot să intoneze, pe nas, cântece religioase !

 2. Anonim

  Despre protocolul de la localul SILVA ,de ce nu suntem informati fiindca acolo e adevarata sarbatoare(va inchipuiti cine este invitat acolo si ce meniu baga baietii.)

 3. Sandel

  Sa speram totusi ca de data asta nu veti face gafa de a o invita pe Elena Udrea , asa cum s-a intamplat nu demult! Mare porcarie a fost atunci cand la aniversarea unei unitati militare, hodoronc-tronc, a fost invitata cu surle si trambite aceasta doamna divortata, fara ca ea sa aiba vre-o titulatura oficiala! Poate ne spune primarul Simleului, care este misterul acestei gafe de proportii?

 4. Pentru prostanacul „zalauan”RUSINE sa folosesti asemenea cuvinte la adresa unei unitati militare!

 5. victor

  EU ACOLO MI-AM MANCAT 12 LUNI DIN VIATA
  STRES MANCARE PUTINA
  GOLANISME
  SI RAUTATYE

 6. victor

  BAI NENE
  ATI VANDUT ARMATA
  .NE-ATI VANDUT PE NOI TOTI
  CA NATIE
  EU 6 LUNI AM PAZIT DRAPELUL REGIMENTULUI 315 ARTILERIE
  OK.FACEAM NUMAI GARDA
  SI INDEPOZITUL DE VIS A VIS

Leave a Comment