Fără permis și cu un autoturism furat, un tânăr a fost prins conducând cu viteză pe bulevard  

Un adolescent de 19 ani, din municipiul Zalău, s-a gândit că o plimbare cu mașina, prin centrul Zalăului, nu e o idee tocmai rea. Chiar dacă el nu trecuse vreodată prin sala de examene auto. Singura problemă o reprezenta faptul că nu avea un autoturism la îndemână, însă și această problemă a fost rezolvată, acesta sustrăgând un autoturism din curtea unui imobil. Adolescentul a fost depistat de poliţiştii din cadrul Biroului Rutier, luni la ora 2, în timp ce conducea autoturismul pe bulevardul Mihai Viteazul cu viteza de 75 km/h.

Verificările efectuate de poliţişti au stabilit că acesta nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. A fost întocmit dosar penal pentru infracţiunea de conducere a unui vehicul fără permis de conducere. Acesta nu s-a speriat câtuși de puțin și a continuat aventura, astfel încât, câteva ore mai târziu tânărul a fost depistat de poliţiştii din cadrul Biroului de Ordine Publică în timp ce conducea autoturismul pe bulevardul Mihai Viteazul, fără a avea acest drept. Deși polițiștii au efectuat verificările autoturismului încă de la prima faptă, proprietarul nu a putut fi găsit decât dimineața, astfel încât în sarcina tânărului nu s-a putut reține de prima dată și infracțiunea de furt. Autoturismul fusese lăsat de proprietar cu cheile în contact. În baza ordonanţei de reţinere emisă de poliţiştii din cadrul Biroului Rutier, cel în cauză a fost reţinut, luni, 8 iulie şi depus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Sălaj, iar astăzi a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Zalău în vederea luări unei măsuri preventive.

Faţă de acesta a fost dispusă măsura controlului judiciar pentru 60 de zile. Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunilor de conducere a unui vehicul fără permis de conducere în formă continuată şi furt în scop de folosinţă. 

Bine alcoolizat, la volan pe drumurile sălăjene

Continuă constatarea faptelor de o gravitate uriașă, săvârșite de șoferi care nu realizează nici măcar din exemplele dramatice pe care le văd sau le aud aproape zilnic, faptul că se expun la pericole de moarte atât pe ei înșiși, cât și pe ceilalți participanți la trafic.

Un alt caz pe segmentul infracțiunilor rutiere deosebit de periculoase a fost înregistrat de Poliţiştii din cadrul Biroului Rutier. Aceștia au depistat, duminică, 7 iulie, la ora 8,  un tânăr de 35 de ani, din comuna Coşeiu, care conducea autoturismul pe bulevardul Mihai Viteazul, din municipiul Zalău.

La testarea cu alcooltestul s-a evidenţiat o alcoolemie de 1,11 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la spital pentru recoltare de probe biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. În cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal şi continuă cercetările pentru infracţiunea de conducere a unui autovehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe. 

 

 

 

 

             

 

 

Leave a Comment