EXCLUSIV! Polițistul care și-a snopit în bătaie colegul, arestat pentru 30 de zile

Magistrații Tribunalul Sălaj l-au trimis în spatele gratiilor pentru următoarele 30 de zile pe Ioan Alin Onica, polițistul în vârstă de 26 de ani de la Poliția Șimleu Silvaniei acuzat de tentativă de omor. Agresiunea a avut loc în noaptea de 16 ianuarie, în apropierea Cabanei Brădet, după petrecerea prilejuită de bilanțul activității pe 2017 a instituției de sub Măgura.
Agentul a fost suspendat de drept din funcția pe care o deține în cadrul Compartimentului ordine și siguranță publică, măsura urmând să fie aplicată până la finalizarea perioadei arestului. O dată cu suspendarea, Onica a predat și armamentul. Pe toată perioada măsurii, el nu va fi beneficia de vreo remunerație.

Decizia judecătorilor poate fi atacată la Curtea de Apel Cluj.

Onica și colegul său de serviciu, Mircea Gaidoș, 29 de ani, au plecat împreună de la cabană, însă pe drum, din motive pe care anchetatorii nu le-au dezvăluit, între cei doi a izbucnit un conflict sponta. Onica s-a năpustit asupra celuilalt agent și l-a bătut măr, abandonându-l într-un şanţ. Victima a fost găsită plină de sânge, dar conştientă, cu multiple plăgi la nivelul piramidei nazale, echimoze la nivel frontal, cu posibilă fractură de craniu şi pneumotorax. A fost transportat la Spitalul Orăşenesc “Prof. Dr. Ioan Puşcaş” din Şimleu, pentru ca, după mai puţin de două ore, să fie dus cu ambulanţa la Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău. În cursul zilei de miercuri, poliţistul agresat a fost transferat la Clinica Maxilo-Facială din Cluj-Napoca, starea lui de sănătate fiind stabilă.

Surse din cadrul anchetei ne-au dezvăluit că medicii legişti au concluzionat în raportul întocmit la solicitarea procurorilor, că loviturile încasate i-au pus viaţa în pericol.
Cercetările continuă sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj. În paralel, o comisie din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj derulează propria anchetă.
Agresorul şi victima sunt colegi la Compartimentul ordine şi siguranţă publică din cadrul Poliţiei Şimleu, cel dintâi fiind încadrat acolo în urmă cu doar o lună, după mai mulţi ani în care a lucrat la IPJ Ilfov.

Leave a Comment