EXCLUSIV! Mama şi bebeluşul arşi în incendiul din Moiad rămân sub prognostic rezervat

Victimele incendiului izbucnit în dimineaţa zilei de 3 noiembrie, în Moiad – Sărmăşag, sunt în continuare internaţi şi se află sub supravegherea medicilor bucureşteni. Bebeluşul se află în acest moment la secţia de Terapie Intensivă a Spitalului de copii “Grigore Alexandrescu”, iar starea lui este, în continuare, una gravă. Purtătorul de cuvânt al spitalului, medicul Raluca Alexandru ne-a comunicat: „Starea fetiţei este gravă, mai cu seamă pentru faptul că a suferit arsuri la nivelul căilor respiratorii. Este intubată şi facem tot posibilul să reuşim să o salvăm. Tot ceea ce putem spune în astfel de cazuri este că, de cele mai multe ori, evoluţia este imprevizibilă astfel încât prognosticul nostru este unul rezervat în acest moment”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Spăitalului de Copii „Grigore Alexandrescu”.

Mama fetiţei a fost internată la secţia Anestezie Terapie Intensivă a Spitalului Clinic de Urgenţă Bagdasar – Arseni din Bucureşti. Deşi date oficiale despre starea exactă a pacientei nu ne-au putut fi oferite, surse din cadrul spitalului ne-au confirmat, în ciuda zvonurilor apărute, că pacienta este în viaţă şi a fost transferată în cursul zilei de marţi de pe secţia Clinică ATI în secţia Chirurgie Plastică, urmând să intre într-o altă etapă a tratamentelor şi, cel mai probabil, a unor intervenţii chirurgicale reparatorii, în perioada care urmează. Starea ei rămâne însă, în continuare, gravă, ştiut fiind faptul că arsurile de gradul II şi III pe mai mult de 50 la sută din suprafaţa corpului au o evoluţie imprevizibilă, riscul infecţiilor şi al complicaţiilor fiind, în primele zile, foarte ridicat.

Reaminitim că incendiul care a nenorocit această familie a izbucnit atunci când femeia a vrut să aprindă focul în soba aflată într-o încăpere a casei în care locuia împreună cu fetiţa în vârstă de opt luni, aruncând cu benzină peste lemnele din sobă. Focul i-a cuprins instantaneu trupul şi s-a extins în câteva secunde în întreaga încăpere. Copilul tinerei, fetiţa de doar opt luni, aflată în încăpere, a suferit de asemenea arsuri pe faţă, membrele superioare şi inferioare şi arsuri la nivelul căilor respiratorii. Un elicopter al MAI a transportat victimele la Bucureşti la câteva ore după accident, după ce medicii de la UPU Spitalul de Urgenţă din Zalău au luat această decizie, dată fiind gravitatea situaţiei în momentul sosirii ambulanţei cu cele două paciente, la UPU Zalău.

Primarul comunei Sărmăşag, Dombi Attila ne-a comunicat că prin Hotărârea Consiliului Local al comunei Sărmăşag a fost aprobată acordarea unui ajutor de urgenţă în valoare de 3.500 de lei familiei din Moiad care trece prin această grea încercare.

 

 

 

Alte articole

Leave a Comment