Eveniment automobilistic la Zalău: zeci de modele care au făcut istorie, prezentate publicului

O Dacia 1100 fabricată în anul 1969, singurul model de Dacie cu șoc automat și discuri cu plăcuțe de frână la roțile din spate, Dacia 1300 cu scaune de culoare roșie comandată special pentru liderii PCR, Aro, IMS, Cadillac, Jaguar, o colecție impresionantă de BMW, Volvo, Ford, Dacia 1310, Fiat, Jeep, sunt doar câteva mărci de mașini vechi prezentate astăzi la Parada primăverii, eveniment organizat la Zalău de Retromobil Sălaj sub egida Retromobil Club România.

Evenimentul s-a desfășurat în parcarea Restaurantului Severus, iar numărul expozanților a fost unul impresionant. De această dată, în expoziție a fost prezentată și Dacia 1100, mașina unui tânăr zălăuan.

Mașina a fost fabricată în anul 1969 și se numără printre primele 14.000 de automobile Dacia 1100 care au ieșit pe poarta fabricii din Argeș. Componentele mașinii sunt ale unui model Renault 8, doar au fost asamblate la Pitești.

Mașina funcționează perfect, motorul i-a fost restaurat în totalitate, caroseria este de culoare verde, interiorul mașinii este unul impecabil. Modelul are șoc automat și discuri cu plăcuțe la roțile din spate.

Ciprian Opriș este un alt zălăuan care deține o colecție impresionantă de mașini, iar la expoziție a venit și cu o colecție de Mobra, șase modele fabricate în România. Alți doi zălăuani, despre care vă vom vorbi în edițiile viitoare ale cotidianului nostru, dețin o colecție de 35 de modele BMW, iar la paradă au venit cu o parte din aceste mașini. Nu au lipsit modelele Mercedes, unele fabricate înainte de 1980, modele extraordinare cu dotări impresionante pentru acele vremuri. Au fost expuse și câteva modele de mașini americane, în special Cadillac.

3 Thoughts to “Eveniment automobilistic la Zalău: zeci de modele care au făcut istorie, prezentate publicului”

  1. […] O Dacia 1100 fabricată în anul 11969, singurul model de Dacie cu șoc automat și discuri cu plăcuțe de frână la roțile din spate, Dacia 1300 cu scaune de culoare roșie comandată special pentru liderii PCR, Aro, IMS, Cadillac, Jaguar, o colecție impresionantă de BMW, Volvo, Ford, Dacia 1310, Fiat, Jeep, sunt doar câteva mărci de mașini vechi prezentate astăzi la Parada primăverii, eveniment organizat la Zalău de Retromobil Sălaj sub egida Retromobil Club România. Evenimentul s-a desfășurat în parcarea Restaurantului Severus, iar numărul expozanților a fost unul impresionant. De… Citeste mai mult […]

  2. Anonim

    Să râdem cu Stan și Bran, va să zică erau și Dacii comandate special pt șefii PCR, cu scaune de culoare roșie ? !!. Păi de ce nu erau vopsite în roșu ? Alo, MS, ai greșit regimu, în regimu comunist nu erau chiar atâtea privilegii ca în democrație !

  3. Anonim

    Îs curios cum arată Dacia fabricată în anul 11969 😄

Leave a Comment