Elevii au aflat de la pompieri ce înseamnă 112

Pompierii sălăjeni au acţionat marţi în şcolile din judeţ, deşi nu au primit niciun apel prin numărul unic de urgenţă 112. Acţiunile au fost unele de informare a elevilor despre importanţa respectării acestui număr european de urgenţă.
Potrivit unui comunicat de presă remis de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Porolissum al judeţului Sălaj, lucrătorii unităţii au organizat şi desfăşurat acţiuni de informare preventivă în două instituţii de învăţământ, respectiv la Şcoala Gimnazială din Coşeiu şi la Şcoala Gimnazială „Simion Bărnuţiu” din Zalău. „Pompierii au prezentat elevilor din clasele primare teme şi clipuri video despre utilitatea, utilizarea şi funcţionarea numărului unic european de urgenţă 112, având ca şi scop creşterea gardului de informare asupra necesităţii existenţei acestui sistem, situaţiile de urgenţă în care trebuie utilizat, sau ce informaţii trebuie să ofere solicitantul apelului operatorilor din dispecerat”, se arată în informaţia de presă.
Micuţii s-au arătat încântaţi de această acţiune şi au promis cadrelor că, la rândul lor, vor oferi informaţii şi colegilor, prietenilor şi părinţilor despre utilizarea corectă a numărului de urgenţă 112.
Raportele întocmite la nivelul ţărilor din Uniunea Europeană arată că doar una din patru persoane cunoaşte numărul unic de urgenţă 112. Acest număr reprezintă sistemul tehnic şi organizaţional al recepţionării şi transmiterii apelurilor de urgenţă pentru asigurarea asistenţei imediate în situaţii în care este periclitată viaţa, integritatea ori sănătatea cetăţeanului, ordinea publică, proprietatea publică sau privată ori mediul. Numărul trebuie folosit doar atunci când este necesară intervenţia agenţiilor specializate de urgenţă.

Alte articole

Leave a Comment