Ei ne pun viața în pericol: sălăjeni depistați la volan sub influența băuturilor alcoolice

Polițiștii sălăjeni au întocmit, la sfârșitul săptămânii, mai multe dosare penale pentru conducerea pe dumurile publice sub influența alcoolului. Un lucru grav este faptul că unii conducători auto nu înțeleg pericolele la care se expun sau îi expun pe ceilalți participanți la trafic, atunci când se urcă la volan după ce au consumat alcool. Astfel, în cursul zilei de sâmbătă, au fost întocmite trei dosare penale pe numele unor şoferi depistaţi în timp ce conduceau autoturismele pe drumurile publice în stare de ebrietate. Aceasta după ce cu doar o zi în urmă, alte trei fapte de acest gen au fost constatate în urma controlalelor în trafic, pe drumurile din județ.

În timp ce acţionau pentru supravegherea traficului rutier şi prevenirea accidentelor de circulaţie pe raza judeţului, agenții rutieri au depistat trei sălăjeni care şi-au pus în pericol atât propria viaţă, cât şi pe cea a pasagerilor transportaţi sau pe a altor participanţi la trafic.

 Astfel, un bărbat de 44 de ani, din comuna Pericei a fost depistat de polițiștii șimleuani, sâmbătă, 3 februarie a.c., la ora 18.18, în timp ce conducea autoturismul prin localitate. Testarea cu alcooltestul a evidențiat o alcoolemie de 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat.  Câteva minute mai târziu, pe strada Cetății, din municipiul Zalău, a fost identificat un bărbat de 52 de ani, care conducea autoturismul cu o alcoolemie de 0.54 mg/l alcool pur în aerul expirat.

La ora 20.45, un maramureșean de 42 de ani, a fost depistat de polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Ileanda conducând cu o alcoolemie de 0,64 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorii auto au fost transportați la spital pentru recoltare de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În toate cazurile, polițiștii au întocmit dosare penale și continuă cercetările pentru conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Alte articole

Leave a Comment